رنگ رنگی

مربای کامکوات

کامکوات، که به نام‌های نارنج چینی، نارنج مینیاتوری، پرتقال مینیاتوری یا پرتقال تزئینی نیز شناخته می‌شود، میوه‌ای خوشمزه از خانواده مرکبات است که به دلیل طعم و خواص منحصر به فردش مورد توجه قرار می‌گیرد. کامکوات بومی جنوب شرقی آسیا، به ویژه چین و هند است. این میوه از قرن هجدهم به اروپا و سپس به سایر نقاط جهان از جمله ایران راه یافت.

فصل برداشت کامکوات در ایران معمولاً از اواخر آذر تا اواخر اسفند است و بنابراین در فصل زمستان و بهار در بازار موجود است. کامکوات را می‌توان حدود دو تا سه هفته در یخچال نگهداری کرد.

خواص بی‌نظیر کامکوات

کامکوات علاوه بر طعم بی‌نظیر، خواص بسیاری برای سلامتی دارد. از خواص آن می‌توان به تقویت سیستم ایمنی بدن، جلوگیری از کم‌خونی، بهبود گوارش، کاهش کلسترول اشاره کرد. همچنین کامکوات سرشار از آنتی‌اکسیدان است که به مبارزه با رادیکال‌های آزاد و پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های سرطانی کمک می‌کند.

کامکوات را چگونه بخوریم؟

کامکوات را می‌توان به صورت کامل و با پوست خورد. طعم پوست آن شیرین و طعم داخل میوه ترش است. این تضاد طعم، کامکوات را به گزینه‌ای منحصر به فرد و خوشمزه تبدیل می‌کند. برای نگهداری طولانی‌تر، می‌توانید کامکوات‌ها را فریز کنید یا از آنها مربا، لواشک یا شربت تهیه کنید.

کامکوات به دلیل طعم ترش و شیرین و عطر دل‌انگیز، برای تهیه مربا بسیار مناسب است. مربای کامکواد را می‌توان با کامکوات درسته و برش نخورده، کامکوات نصف شده، یا کامکوات حلقه‌ شده تهیه کرد.

برای مشاهده آموزش مرحله به مرحله طرز تهیه مربای کامکوات در ادامه با سایت رنگ رنگی همراه باشید.

مربای کامکوات مجلسی به همراه نکات مهم

تهیه شده توسط
  • مناسب برای 12 نفر
  • زمان آماده سازی 20 دقیقه
  • زمان پخت 30 دقیقه
  • میزان کالری 100 کالری

مواد لازم برای مربای کامکوات

  • کامکوات 1 کیلوگرم
  • شکر 800 گرم
  • آب 1 لیتر
  • آب لیمو 1 قاشق غذا خوری
  • هل 5 دانه
  • زعفران دم کرده 1 قاشق غذا خوری (اختیاری)
  • خلال پسته 50 تا 100 گرم (اختیاری)

روش تهیه مربای کامکوات

1

برای تهیه مربای کامکوات ابتدا کامکوات‌ها را بشویید، و اجازه دهید تا کاملا خشک شوند و یا با یک دستمال تمیز خشک کنید. پس از این که کامکوات‌ها کاملا خشک شد، آنها را به صورت حلقه‌ای یکدست و یک اندازه خرد کنید. پس از آن هسته‌های باقیمانده درون کامکوات‌ها را به طور کامل خارج کنید. باقی‌ماندن هسته‌ها در مربا طعم مربا را کمی تلخ می‌کند که باب میل همه نیست.

از بین بردن تلخی پوست کامکوات

2

یک قابلمه آب سرد آماده کنید و کنار بگذارید. یک قابلمه مناسب دیگر را با آب پر کنید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب جوش بیاید. پس از اینکه آب کاملا جوش آمد، کامکوات‌های حلقه شده را درون آب جوش بریزید و صبر کنید تا شروع به قل زدن بکند. پس از گذشت حدود 5 دقیقه از جوش آمدن آب، کامکوات‌ها را از آب جوش خارج کنید و درون قابلمه آب سرد بریزید.

تکرار از بین بردن تلخی پوست کامکوات

3

آب قابلمه آب جوش را دور بریزید و دوباره آن را با آب پر کنید و بگذارید تا جوش بی آید. پس از جوش آمدن مجددا کامکوات ها رو درون آب درحال قل زدن بریزید و اجازه دهید حدود 5 دقیقه قل بزند. سپس مجددا کامکوات های درحال قل زدن را درون آب سرد بریزید. این کار را باید چند بار ادامه دهید تا تخلی پوست کامکوات گرفته شود. معمولا پس از 3 بار عوض کردن آب تخلی آن گرفته می‌شود.

اگر تمایل دارید کامکوات‌ها را نصف نکنید و به صورت درسته با کامکوات مربا درست کنید، زمان جوشیدن در آب را تا 7 دقیقه افزایش دهید تا تلخی پوست آن کاملا گرفته شود.

تهیه شربت مربای کامکوات

4

پس از از بین رفتن تلخی پوست کامکوات‌ها، آب، شکر و هل را درون یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا شکر به طور کامل درون آب حل شود. صبر کنید تا شکر در آب قل بزند تا کمی غلیظ شود تا شربت مربا آماده شود.

اضافه کردن کامکوات‌ها

5

حالا کامکوات‌ها را به شربت اضافه کنید و هم بزنید. پس از آن آب لیمو را اضافه کنید. در صورتی که می‌خواهید مربا رنگ بهتری داشته باشد در این مرحله یک قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده به آن اضافه کنید.

جا افتادن مربا

6

پس از اضافه کردن مواد، باید اجازه دهید مربا قل بخورد تا به غلظت دلخواه برسد. این زمان حدود 30 دقیقه است که بهتر است در این مدت چند بار مربا را هم بزنید. از تغییر رنگ و شکل کامکوات‌ها می توانید کاملا زمان آماده شدن مربا را متوجه بشید.

خنک کردن مربا

7

پس از آماده شدن مربا، آن را کار بگذارید و اجاره دهید تا خنک شود. اگر تمایل به استفاده از خلال پسته دارید در این مرحله و پیش از سرد شدن مربا خلال پسته را به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید. پس از اینکه مربا با دمای محیط رسید، پیش از استفاده آن‌را درون ظرف شیشه‌ای در دار بریزید و در یخچال قرار دهید تا چند ساعت خنک شود.

نکته‌های مربای کامکوات

هرچند شکل رایج مربای کامکوات به صورت حلقه حلقه شده است، اما می‌توانید کامکوات‌ها را به صورت درسته، نصف شده، حلقه‌ای و یا هر شکلی که تمایل دارید به سلیقه خود تهیه کنید.
اگر می‌خواهید مربای کامکوات شما غلیظ، شفاف و مجلسی تر بشود می‌توانید به آن پودر ژلاتین اضافه کنید. برای این کار زمانی که کامکوات‌ها رو درون شربت ریختید یک قاشق‌غذاخوری پودر ژلاتین به‌آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.
اگر مربای شیرین‌تری می‌پسندید، پیش از برداشت مربا از روی گاز، آن را بچشید و اگر تمایل دارید شیرین‌تر باشد. در کمی آب جوش مقداری شکر حل کنید پس از این که خوب حل شد به مربا اضافه کنید و اجازه دهید قل بزند و غلظ شود. دقت کنید که مزه مربا پس از قرار گرفتن در یخچال و سرد شدن کمی شیرین‌تر حس می‌شود.
اگر مربای کم شیرین‌تر میپسندید، به سلیقه خود مقدار شکر را کمتر کنید. اما نباید به مقداری کم شود تا مزه کامکوات قالب شود.
می‌توانید بسته به سلیقه خود، به مربای کامکوات، طعم‌دهنده‌هایی دیگر مانند دارچین، وانیل یا گلاب اضافه کنید.
حرارت پخت مربای کامکوات باید ملایم باشد تا کامکوات‌ها له نشوند و مربا قوام پیدا کند.
مربای کامکوات را حتما در ظرف دربسته و در یخچال نگهداری کنید.
لطفا به این مطلب امتیازی دهید و نظر خود را بگویید:
شما اولین نفری هستید که نظر خود را می نویسید.