رنگ رنگی

آش ترش

آش ترش از آش‌های بسیار خوشمزه و محبوب ایران است, که اغلب برای زنان باردار تهیه می‌شود، همان‌طور که از نام آش ترش مشخص است طعم و مزه اصلی آن به سمت ترشی می‌‌رود. اصالت آش ترش به شهرهای شمالی ایران برمی‌گردد که با نام‌های ترش آش یا سیاه آش هم شناخته می‌شود, مازندرانی‌ها آش ترش با مزه ملسش را در فصل پاییز و زمستان و به خصوص در شب یلدا و چهارشنبه سوری درست می‌کنند. در ادامه برای مشاهده آموزش آش ترش گیلانی با سایت رنگ‌رنگی همراه باشید.

طرز تهیه آش ترش خوشمزه گیلانی

تهیه شده توسط
  • مناسب برای 10 نفر
  • زمان آماده سازی 30 دقیقه
  • زمان پخت 150 دقیقه
  • میزان کالری 240 کالری

مواد لازم

  • لوبیا چیتی 1 پیمانه
  • باقالی کشاورزی یا رشتی 1 پیمانه
  • عدس 1 پیمانه
  • برنج نیم دانه نصف پیمانه
  • سبزی آش 500 گرم
  • چغندر 2 عدد کوچک
  • سیر 6 حبه
  • پیاز 1 عدد بزرگ
  • رب انار و رب آلوچه ملس 3 قاشق غذا خوری
  • آلو خشک به اندازه دلخواه
  • آبغوره 1 استکان
  • نمک و روغن مایع به میزان لازم
  • شکر نصف قاشق غذا خوری (اختیاری)

طرز تهیه آش ترش خوشمزه گیلانی

1

برای تهیه آش ترش خوشمزه از شب قبل باقالی و لوبیاچیتی‌ها را بخیسانید و 2 الی 3 مرتبه آب آن‌ها را تعویض کنید تا نفخ آن‌ها از بین برود.

پخت حبوبات

2

حبوبات را به صورت جدا گانه بپزید زیرا زمان پخت آن‌ها با یکدیگر متفاوت است.

اضافه کردن چغندر

3

وقتی حبوبات پخته شدند آن‌ها را در یک قابلمه ترکیب کنید سپس چغندرها را درشت خرد کنید و به آن‌ها اضافه کنید. برنج نیم دانه را هم اضافه کنید.

اضافه کردن سبزی آش

4

سبزی آش خرد شده را پس از اینکه برنج کمی پخته شد به قابلمه اضافه کنید.

اضافه کردن ادویه و طعم دهنده‌ها

5

نمک, زردچوبه, فلفل، آلوچه، آبغوره، رب انار و رب آلوچه را اضافه کنید و روی شعله ملایم قرار دهید, هر چند دقیقه یکبار آش را هم بزنید تا ته نگیرد.

در صورت تمایل می‌توانید در 15 دقیقه آخر رشته آشی هم به آن اضافه کنید.

آماده کردن سیر داغ و پیاز داغ

6

سیر داغ و پیاز داغ را آماده کنید و تا پخت کامل آش نیمی از این مواد را به آش اضافه کنید.

7

بعد از اینکه آش کامل جا افتاد طعم آن را چک کنید اگر بیش از اندازه ترش بود با شکر مزه آن را اندازه کنید. آش ترش را در ظرف سرو بریزید و با سیر و پیاز داغ تزئین کنید.

نکته‌های آش ترش

آش ترش با سبزی‌های متنوعی پخته می‌شود و معمولا در هر استانی با سبزیجات محلی همان استان تهیه می‌شود. البته به طور معمول برای سبزی این آش می‌توانید از ترکیبی مساوی از اسفناج، تره، گشنیز و جعفری استفاده کنید.
برای مقدار مواد بالا به 500 گرم سبزی آش نیاز دارید که شامل 125 گرم اسفناج، 125 گرم تره، 125 گرم گشنیز و 125 گرم جعفری می‌شود. اگر به سبزیجاتی مثل چوچاق و خالواش هم دسترسی دارید حتما استفاده کنید.
در گیلان نوعی آش ترش وجود دارد که با این دستور متفاوت است. آش ترش گیلانی با ماهی شور تهیه می‌شود، در این آش مانند دیگر آش‌ها از حبوبات استفاده نمی شود و برای ترشی بیشتر این آش از گوجه سبز استفاده می‌شود.
لطفا به این مطلب امتیازی دهید و نظر خود را بگویید:
شما اولین نفری هستید که نظر خود را می نویسید.