رنگ رنگی

طرز تهیه سیرترشی

سیر ترشی از محبوب‌ترین ترشی‌های ایرانی است که از سیر، سرکه و نمک و معمولا به دو روش فوری و هفت ساله تهیه می‌شود. این ترشی طعم تند و تیز سیر را با ترشی سرکه ترکیب می‌کند و به عنوان چاشنی در کنار انواع غذاهای مختلف سرو می‌شود.

سیر ترشی علاوه بر طعم بی‌نظیر، خواص سلامتی زیادی نیز دارد. تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش فشار خون، کاهش کلسترول، کمک به هضم غذا تنها برخی از خواص سیر ترشی شمالی است.

انواع سیر ترشی

سیر ترشی کهنه یا سیر ترشی هفت ساله طرفداران بیشتری دارد. اما سیر ترشی را می‌توان به صورت فوری و در چهل روز و یا حتی یک روزه نیز تهیه کرد.

سیر ترشی هفت ساله واقعی

طرز تهیه سیر ترشی هفت ساله واقعی با آموزش زیر تفاوتی نمی‌کند. اما برای تهیه سیر ترشی هفت ساله واقعی، باید به همین مدت صبر کرد تا سرکه در مدت 7 سال آرام آرام به خرد سیرها برود طعم شیرین و بی‌نظیر تولید کند.

اگه تصمیم دارید سیرترشی هفت ساله واقعی تهیه کنید، بهتر است که مقدار سیر برای ترشی که می‌خواهید درست کنید را به 7 تا 10 کیلو افزایش دهید تا پس از گذشت هفت سال مقدار قابل قبولی سیر ترشی داشته باشید.

روش دیگر این است که برای شروع هفت تا ده کیلو سیر را ترشی بی‌اندازید و هر سال یک کیلو از آن را مصرف کنید و باقی را برای سال بعد بگذارید. در کنار این کار هرسال سیر ترشی جدید درست کنید و کنار بگذارید. با این کار این همه مدت را چشم انتظار نبوده اید، و پس از گذشت هفت سال هرسال سیر ترشی 7 ساله دارید.

اما یک روش فوری نیز برای تهیه سیر ترشی هفت ساله وجود دارد که نیاز به صبر کردن ندارد. برای تهیه سیر ترشی هفت ساله فوری، لازم است تا سیر را در سرکه به مدت 10 دقیقه بجوشانید. پس از جوشاندن بگذارید تا سیر و سرکه بخوبی و به آرامی خنک شود. پس از آن سیرترشی را به همراه سرکه آن درون شیشه بریزید و در آن را به خوبی ببندید. یک روز صبر کنید تا سیر ترشی هفت ساله آماده مصرف شود.

سیر ترشی با سرکه سفید یا سیر ترشی با سرکه قرمز

تهیه سیر ترشی با سرکه سفید و تهیه سیر ترشی با سرکه قرمز ممکن است. انتخاب سرکه مناسب به سلیقه شما بر می‌گردد. سرکه سفید، طعم ترش و ملایمی دارد. سرکه قرمز طعم ترش و قوی‌تر و ملس‌تری نسبت به سرکه سفید دارد و کمی طعم میوه‌ای نیز دارد.

علاوه بر این سیر ترشی به مرور زمان به رنگ قهوه‌ای تیره در می‌آید. درنتیجه اگر از سرکه قرمز استفاده کنید، رنگ سیر ترشی شما تیره‌تر می‌شود اما استفاده از سرکه سفید باعث خواهد شد رنگ روشن‌تری داشته باشید.

طرز تهیه سیرترشی اصیل ساده و خوشمزه فوری و هفت ساله

تهیه شده توسط
  • مناسب برای 12 نفر
  • زمان آماده سازی 10 دقیقه
  • زمان پخت 0 دقیقه
  • میزان کالری 40 کالری

مواد لازم برای سر ترشی

  • سیر 1 کیلوگرم
  • سرکه سفید یا سرکه قرمز 1 لیتر
  • نمک 1 قاشق غذا خوری

آماده کردن سیر

1

برای تهیه سیر ترشی ساده و مجلسی ابتدا ساقه‌ها و ریشه های سیر را ببرید. پوست سیرها بجز لایه آخر را بگیرید سپس آنها را به خوبی بشوررید و در جایی قرار دهید تا به خوبی آب آن خشک شود و رطوبت آن کاملا از بین برود.

آماده کردن ظرف ترشی

2

یک شیشه یا دبه بزرگ انتخاب کنید و بخوبی بشورید و اجازه دهید تا کاملا خشک شود و هیچ رطوبتی در آن نماند. اندازه ظرف باید به قدری باشد که سیرها در آن جا شود و حداقل دو بند انگشت از بالای آن خالی باشد.

چیدن سیرها در ظرف

3

پس از خشک شدن سیرها و شیشه، سیرها را درون شیشه بچینید و کمی شیشه را تکان کمی دهید تا سیرها به خوبی در کنار هم جا بگیرند. بهتر است فضای بین سیرها کمتر باشد تا سرکه کمتری مصرف شود.

مخلوط کردن مواد

4

حالا نمک را برروی سیرها بپاشید. سپس سرکه را به آرامی درون شیشه بریزید تا روی سیرها را کاملا بپوشاند و حدود یک بند انگشت از سیرها بالاتر بی‌آید.

مرحله نهایی

5

در انتها، در ظرف را محکم ببندید و در جای خشک و خنک دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید تا سیرها کاملا رسیده شود. سیر ترشی بعد از 2 تا 3 ماه قابل مصرف است، اما هرچه بیشتر بماند، طعم بهتری پیدا می‌کند.

نکته‌های طرز تهیه سیرترشی

بهترین نوع سیر برای ترشی، سیر تازه و جوان است. بهتر است از سیرهای تازه و درشت استفاده کنید تا سیرها له نشوند و ظاهر خود را حفظ کنند.
خشک شدن سیر و شیشه‌ای که ترشی را درون آن نگهداری می‌کنید بسیار مهم است. رطوبت باعث کپک زدن ترشی می‌شود.
برای سیرترشی می‌توانید از سرکه سفید، سرکه قرمز، سرکه سیب و یا حتی سرکه خرما استفاده کنید. برای طعم بهتر، می‌توانید از سرکه کهنه یا سرکه خانگی استفاده کنید.
برای تندتر شدن طعم سیرترشی، می‌توانید درون آن فلفل قرمز و یا فلفل سبز بریزید.
در سیرترشی می‌توانید بسته به سلیقه خود از سبزیجات معطر مانند ترخون یا آویشن استفاده کنید.
لطفا به این مطلب امتیازی دهید و نظر خود را بگویید:
شما اولین نفری هستید که نظر خود را می نویسید.