رنگ رنگی

خورش آق لوبیا ارومیه ای

طرز تهیه خورش آق لوبیا

خورش آق لوبیا، یک غذای محلی خوشمزه و اصیل از شهر ارومیه است که به دلیل طعم و مزه منحصر به فرد و مواد مغذی، طرفداران زیادی دارد. این خورش به عنوان یک غذای گیاهی، برای افراد گیاهخوار نیز مناسب است. خورش آق لوبیا یک غذای سالم و مقوی است که می تواند به عنوان یک وعده غذایی کامل برای ناهار یا شام سرو شود. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش آق لوبیا در ادامه با سایت رنگ رنگی همراه باشید.

طرز تهیه خورش آق لوبیا ساده و خوشمزه به روش ارومیه ای

تهیه شده توسط
  • مناسب برای 4 نفر
  • زمان آماده سازی 30 دقیقه
  • زمان پخت 120 دقیقه
  • میزان کالری 300 کالری

مواد لازم برای خورش آق لوبیا

  • لوبیا سفید 1 پیمانه
  • بادمجان 6 عدد
  • گوجه فرنگی 4 عدد
  • پیاز 1 عدد بزرگ
  • غوره نصف پیمانه
  • رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذا خوری
  • آبغوره 4 قاشق غذا خوری
  • زردچوبه 1 قاشق چای خوری
  • فلفل سیاه نصف قاشق چای خوری
  • نمک به میزان لازم

تفت دادن پیاز و ادویه‌ها

1

برای تهیه خورش آق لوبیا، پیاز را نگینی ریز خرد کنید، و سپس با مقداری روغن و حرارت کم مایع تفت دهید تا پیاز طلایی شود. وقتی پیاز طلایی شد، زردچوبه، فلفل سیاه و رب گوجه‌فرنگی را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا رب و ادویه‌ها کاملا سرخ شوند.

پختن خورشت

2

لوبیا سفید را درون آبکش بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود، و پس از سرخ شدن رب گوجه‌فرنگی به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید. در انتها به مقدار کافی آب به قابلمه اضافه کرده، درب آن را ببندید و اجازه دهید تا لوبیا ها با حرارت کم پخته و نرم شود. برای این که لوبیا ها بپزد، حدود 2 تا 3 ساعت زمان نیاز است.

آماده کردن بادمجان‌ها

3

تا خورش آق لوبیا آماده شود، پوست بادمجان‌ها را بگیرید، مقداری نمک روی آن‌ها بپاشید، درون آبکش بگذارید و اجازه دهید بادمجان‌ها نیم ساعت استراحت کنند تا تلخی و آب آن‌ها کاملا گرفته شود. پس از گذشت این زمان بادمجان‌ها را با دست کمی فشار دهید تا آب اضافه خارج شود.

سرخ کردن بادمجان و گوجه

4

در ادامه با مقدار روغن مناسب بادمجان‌ها را خوبی سرخ کنید، سپس گوجه‌فرنگی‌ها را از وسط نصف کرده و درون همان تابه به خوبی سرخ کنید.

5

زمانی که لوبیا پخت، مقداری نمک به قابلمه بی‌افزایید، سپس غوره را به‌همراه آبغوره به قابلمه اضافه کرده و کمی مخلوط کنید. در ادامه بادمجان‌ها و گوجه‌های سرخ شده را درون قابلمه قرار دهید.

6

حالا اجازه دهید خورش به مدت 15 دقیقه با حرارت کم بجوشد تا جا بیفتد. پس از گذشت این زمان قابلمه را از روی حرارت برداشته و خورش را درون ظرف مورد سرور کنید.

نکته‌های خورش آق لوبیا ارومیه ای

خورش آق لوبیا ارومیه‌ای را به همراه برنج زعفرانی سرو کرده و میل کنید.
برای تهیه خورش آق لوبیا ارومیه‌ای، لوبیا سفید را از شب قبل خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود.
می توانید از گوشت گوسفندی یا مرغ نیز در این خورش استفاده کنید.
برای طعم ترش تر، می توانید از آبغوره یا رب انار ترش نیز استفاده کنید.
می توانید به سلیقه خود از سبزیجات دیگری مانند هویج یا کدو سبز نیز در این خورش استفاده کنید.
لطفا به این مطلب امتیازی دهید و نظر خود را بگویید:
شما اولین نفری هستید که نظر خود را می نویسید.