کبه بلغور
- نوشته لاله
- به روز شده در
- در غذا بینالمللی
کبه برغل یا کبه بلغور عربی از غذاهای بسیار خوشمزه است که با نامهای کبه برغل لبنانی، کبه بلغور عراقی، کبه و کیبه نیز شهرت دارد. کبه بلغور یک غذای سنتی و محبوب در کشورهای عربی خاورمیانه، به خصوص در لبنان، سوریه و عراق است. کبه برغل در خوزستان نیز تهیه میشود و به دلیل طعم و مزه بینظیری طرفداران زیادی دارد. این غذا از بلغور گندم، گوشت چرخکرده، سبزیجات و ادویهجات تهیه میشود. برای مشاهده طرز تهیه کبه بلغور در ادامه با سایت رنگرنگی همراه باشید.
طرز تهیه کبه بلغور خوشمزه و مخصوص به روش عراقی
تهیه شده توسط لاله- مناسب برای 4 نفر
- زمان آماده سازی 30 دقیقه
- زمان پخت 60 دقیقه
- میزان کالری 300 کالری
مواد لازم کبه بلغور
- بلغور گندم ریز 1 پیمانه
- آب جوش 1.5 پیمانه
- پیاز 1 عدد کوچک
- گوشت چرخ کرده 250 گرم
- نشاسته یک چهارم پیمانه
- آب ولرم یک چهارم پیمانه
- نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
- روغن به میزان لازم
- پاپریکا و فلفل قرمز به میزان لازم
مواد میانی کبه بلغور
- گوشت چرخ کرده 250 گرم
- پیاز 1 عدد متوسط
- خلال بادام یک چهارم پیمانه (اختیاری)
- رب انار 2 قاشق غذا خوری (اختیاری)
- پودر تخم گشنیز نصف قاشق چای خوری (اختیاری)
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
طرز تهیه کبه بلغور به روش عراقی
برای تهیه کبه بلغور ابتدا بلغور گندم را بشویید، سپس بههمراه آب جوش داخل یک کاسه مناسب بریزید و به مدت 15 الی 30 دقیقه اجازه دهید بلغور خیس بخورد، تا دانههاش شکفته شوند.
سپس گوشتچرخکرده, پیاز, بلغور و ادویهها را داخل غذاساز یا چرخگوشت بریزید ویا با دست کاملا ورز دهید تا یکدست شود, سپس روی ظرف را سلفون بکشید و ۱ ساعت در یخچال قرار دهید تا جا مواد جا بیافتد.
برای تهیه مواد میانی کبه، پیاز را با روغن تفت دهید تا سبک شده و طلایی شود. سپس گوشتچرخ کرده را اضافه کنید و پس از اینکه گوشت کمی تفت خورد ادویهها را اضافه کنید و تفت دهید تا عطر ادویهها خارج شود.
در ادامه خمیر بلغور را از یخچال خارج کنید و یک کاسه آب کنار دستتون قرار دهید، دستتون رو مرطوب کنید و از مواد به اندازه یک نارنگی کوچک بردارید و کف دست پهن کنید و داخل آن را با مواد میانی پر کنید و خمیر را جمع کنید.
پس از اینکه تمام خمیر را از مواد گوشتی پر کردید نصف لیوان آب را با ۱ قاشق مربا خوری نشاسته ذرت ترکیب کنید و کبهها را در این مخلوط بغلطانید. سپس به مدت نیم ساعت در یخچال بگذارید.
داخل تابهای به حدی روغن بریزید که کبهها هنگام سرخ شدن در روغن شناور باشند. کبههای آماده شده را در روغن داغ بیاندازید تا با حرارت ملایم به صورت کامل مغزپخت شوند.
پس از اینکه سرخ کردن کبهها به پایان رسید آنها را درون توری فلزی یا روی دستمال حولهای قرار دهید تا روغن اضافیشان خارج شود. این کار باعث میشود کبهها خمیر نشوند و حالت ترد تری داشته باشند.
میتوانید به جای سرخ کردن کبه بلغورها، آنها را در فر بپزید.
میتوانید از سس گوجهفرنگی یا ماست به عنوان سس برای بلغور لبنانی استفاده کنید.