رنگ رنگی

هریسه گندم بدون گوشت

هریسه همان حلیم می‌باشد که در شهرهای جنوبی ایران پخته می‌شود. حلیم در ایران و کشورهای اطراف از محبوبیت زیادی برخوردار است, در مناطق و کشورهای مختلف به نام‌های حلیم, هریسا, هاریسا, هریسه و هه‌لیسه‌ یا هه‌ریسه شناخته می‌شود. هریسه به آرامی پخته می‌شود و زمان زیادی لازم دارد تا گوشت موجود در آن کاملا نرم و لطیف شود. بلغور گندم یا بلغور جو ماده اصلی هریسه می‌باشد که خواص زیادی برای بدن دارد و از چربی کمی برخوردار است ولی حاوی فیبر و پروتئین بالایی است و برای کاهش وزن مناسب است. در ادامه، برای مشاهده آموزش هریسه جنوبی خوشمزه با سایت رنگ‌رنگی همراه باشید.

طرز تهیه هریسه گندم سنتی بدون گوشت

تهیه شده توسط
  • مناسب برای 4 نفر
  • زمان آماده سازی 60 دقیقه
  • زمان پخت 60 دقیقه
  • میزان کالری 160 کالری

مواد لازم هریسه گندم

  • بلغور گندم 1 پیمانه
  • آب قلم 2 پیمانه
  • پیاز 1 عدد متوسط
  • دارچین به میزان لازم
  • نمک و زردچوبه به میزان لازم
  • روغن مایع 1 قاشق غذا خوری

طرز تهیه هریسه سنتی جنوبی

1

برای تهیه هریسه گندم جنوبی ابتدا بلغور را از دو ساعت قبل با آب سرد بشورید و اجازه دهید خیس بخورد.

2

پیاز نگینی خرد شده را به‌همراه 1 قاشق غذاخوری روغن مایع داخل یک قابلمه مناسب تفت دهید تا پیاز کاملا سبک و شیشه‌ای شود، سپس مقداری نمک، زردچوبه و دارچین اضافه کنید و کمی با پیاز تفت دهید تا با هم یکدست شوند.

هریسه را مانند حلیم گندم بعضی افراد با نمک میل می‌کنند و بعضی افراد با شکر بیشتر می‌پسندد. به همین جهت باید توجه داشته باشیم که هریسه را به صورت کم نمک درست کنید.
3

آب قلم را به‌همراه 2 پیمانه آب و بلغور گندم به قابلمه اضافه کنید، سپس حرارت را زیاد کنید پس از اینکه آب به نقطه جوش رسید، حرارت را کم کنید تا هریسه با حرارت بسیار ملایم بپزد.

در صورتی که تمایل داشته باشید هریسه را با کالری پایین تری درست کنید می‌توانید به جای استفاده از بلغور گندم از بلغور جو استفاده کنید و آب قلم کمتری استفاده کنید.
4

پس از اینکه هریسه بلغور گندم به خوبی لعاب انداخت و آماده شد آن‌را درون ظرف سرو بکشید. برای تزیین هریسه می‌توانید به سلیقه خود از پیاز داغ، مخلوط دارچین و شکر، کنجد و . . استفاده کنید.

لطفا به این مطلب امتیازی دهید و نظر خود را بگویید:
شما اولین نفری هستید که نظر خود را می نویسید.