رنگ رنگی

خوراک لوبیا سبز

خوراک لوبیا سبز، غذایی ایرانی با ظاهری رنگارنگ و طعمی دلچسب است که به دلیل سادگی در تهیه و ارزش غذایی بالا، در بین خانواده‌های ایرانی محبوبیت زیادی دارد.

لوبیا سبز در دو فصل بهار و پاییز به وفور یافت می شود. البته در برخی از مناطق ایران، لوبیا سبز در فصول دیگر نیز کشت می‌شود.

حدس می‌زنم شما هم وقتی به خرید میرید با دیدن لوبیا سبزهای تازه, تصویر پر رنگ و لعاب خوراک لوبیا سبز جلوی چشم‌تان و عطر خوش آن به مشام‌تان میرسه!

برای تهیه خوراک لوبیا سبز به چه موادی نیاز داریم؟

مواد اولیه اساسی این خوراک خوشمزه شامل ترکیبی از لوبیا سبز تازه یا منجمد، گوشت چرخ‌کرده یا تکه‌ای، پیاز، گوجه فرنگی و ادویه‌های مختلف است.

سبزیجات دیگری که در این دستور پخت استفاده شده است شامل: سیب زمینی, هویج, فلفل دلمه‌ای, جعفری تازه و آب لیمو ترش است. بد نیست کمی در مورد خواص و تاثیر این مواد اضافه در تهیه خوراک لوبیا سبز بدانیم.

_ سیب زمینی, علاوه بر اینکه به عنوان منبع کربوهیدرات در خوراک لوبیا سبز عمل می‌کند، طعم و بافت لذیذی به آن می‌دهد. همچنین سیب زمینی به غلیظ شدن سس غذا کمک می‌کند.

_ هویج, به دلیل رنگ نارنجی و طعم شیرین ملایمی که دارد، به جذابیت ظاهری و طعم خوراک لوبیا سبز می‌افزاید. هویج همچنین منبع خوبی از ویتامین A و بتاکاروتن است.

_ فلفل دلمه‌ای, به خوراک لوبیا سبز طعم و رنگ دلنشینی می‌دهد. همچنین فلفل دلمه‌ای منبع خوبی از ویتامین C و آنتی‌اکسیدان‌ها است.

_ جعفری, طعمی تازه و عطری دل‌انگیز به غذا می‌دهد و برای تزئین خوراک لوبیا سبز استفاده می‌شود.

_ آب لیمو ترش, طعم ترش و ملسی به غذا می‌دهد و به تعادل طعم‌ها کمک می‌کند.

برای تهیه خوراک لوبیا سبز مقوی بسته به ذائقه خود می‌توانید از گوشت گوسفندی یا گوشت گوساله و یا مرغ استفاده کنید.

خوراک لوبیا سبز را با چی بخوریم؟

انتخاب نوع سرو خوراک لوبیا به سلیقه شما و نوع خوراک لوبیا بستگی دارد. با کمی ‌خلاقیت، می‌توانید خوراک لوبیا را به روش‌های مختلف و با انواع مختلف غذاهای جانبی سرو کنید. برای نمونه چند پیشنهاد ایده آل داریم.

_ نان یا برنج, به عنوان یک پایه برای خوراک لوبیا عمل می‌کنند. بسته به این‌که خوراک لوبیا سبز شما آبکی است و یا غلیظ, می‌توانید آن را با پلو یا نان سرو کنید.

_ سبزی خوردن, مانند نعنا، ریحان و ترخون می‌توانند طعم و عطر تازه‌ای به خوراک لوبیا سبز اضافه کنند.

_ انواع ترشی, مانند ترشی کلم، ترشی فلفل و ترشی مخلوط گزینه‌های پرطرفدار به عنوان چاشنی در کنار خوراک لوبیا سبز هستند.

_ دوغ, می‌تواند یک نوشیدنی خنک و گوارا برای سرو در کنار خوراک لوبیا سبز باشد. به عنوان یک ایرانی اصیل همیشه از وجود دوغ کنار غذاهای ایرانی استقبال می‌کنیم.

خوراک لوبیا سبز غذایی رژیمی است؟

باید بگم که بله خوراک لوبیا سبز در میان غذاهای رژیمی جا دارد. همچنین میزان کالری خوراک لوبیا سبز به عوامل مختلفی مانند مواد اولیه, روش پخت و مقدار سرو بستگی دارد.

_ مقدار گوشت و یا نوع گوشت مورد استفاده که شامل گوشت قرمز و یا گوشت مرغ است، سیب زمینی، هویج، پیاز، فلفل دلمه ای، رب گوجه فرنگی و روغن به کار رفته در غذا هر کدام میزان قابل توجهی کالری دارند.

_ نوع پخت خوراک لوبیا سبز یعنی آن را آب پز کنید، و یا مواد اولیه را سرخ کنید, بر روی میزان کالری کل غذا تاثیر گذار است.

_ در آخر مقدار خوراک لوبیا سبزی که در هر وعده مصرف می‌کنید هم روی میزان کالری مصرفی شما تاثیر قابل توجهی دارد.

با در نظر گرفتن همه مواردی که برای تاثیر میزان کالری موجود در خوراک لوبیا و اندازه گیری آن گفتیم, به طور تقریبی, یک بشقاب متوسط ​​از خوراک لوبیا سبز با این مواد اولیه استفاده شده, حدود 550 تا 600 کالری دارد.

رعایت نکاتی برای کاهش کالری خوراک لوبیا سبز

_ می توانید بجای گوشت پر چرب از گوشت کم‌چرب یا بدون چربی در تهیه خوراک لوبیا سبز با گوشت خود استفاده کنید.

_ برای تهیه سبزیجات استفاده شده در خوراک لوبیا سبز بهتر است به جای سرخ کردن مواد، آن‌ها را آب پز و یا بخارپز کنید. همچنین این کار باعث می‌شود روغن کمتری استفاده کنید.

_ در آخر بهتر است برای سرو خوراک لوبیا سبز خوشمزه از نان سبوس‌دار به جای نان سفید یا پلو استفاده کنید.

خوراک لوبیا سبز را می‌توان به راحتی در خانه تهیه کرد و برای مهمانی‌ها و دورهمی‌ها نیز مناسب است. اگر به دنبال بهترین طرز تهیه خوراک لوبیا سبز، مغذی و کم‌هزینه هستید، در ادامه با سایت رنگ‌رنگی همراه باشید.

طرز تهیه خوراک لوبیا سبز با گوشت

تهیه شده توسط
  • مناسب برای 4 نفر
  • زمان آماده سازی 30 دقیقه
  • زمان پخت 100 دقیقه
  • میزان کالری 200 کالری

مواد لازم خوراک لوبیا سبز

  • گوشت گوسفندی 400 گرم
  • لوبیا سبز 300 گرم
  • سیب زمینی 1 عدد درشت
  • هویج 2 عدد متوسط
  • پیاز 1 عدد بزرگ
  • فلفل دلمه ای 1 عدد
  • رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذا خوری
  • جعفری 1 دسته کوچک
  • آب لیمو ترش 1 قاشق غذا خوری
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
  • زردچوبه و ادویه کاری به میزان لازم
  • روغن به میزان لازم

آماده سازی مواد اولیه

1

برای تهیه خوراک لوبیا سبز خوشمزه خانگی ابتدا گوشت را بشویید و داخل آبکش بریزید تا آب اضافه آن خارج شود. سپس روی تخته گوشت قرار دهید و به صورت مکعبی و یا به اصطلاح چلو گوشتی خرد کنید.

2

لوبیا سبزها را پاک کنید و بشویید و داخل آبکش بریزید تا آب اضافه آن‌ها خارج شود. سپس روی تخته آشپزخانه آن‌ها را 2 سانتی یا 3 سانتی خرد کنید و کنار بگذارید.

3

پیاز را پوست بگیرید و بشویید و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد کنید.

4

هویج را پوست بگیرید و بشویید. سپس به صورت مستطیل‌های نسبتا درشت خرد کنید.

5

فلفل دلمه‌ای و سیب زمینی را به صورت نگینی خرد کنید.

بهتر است سیب زمینی را پس از اینکه گوشت و لوبیا پخت, خرد کنید و همان لحظه به قابلمه اضافه کنید. سیب زمینی پوست کنده به دلیل فرآیندی به نام آنزیماتیک اکسیداسیون تغییر رنگ می‌دهد.
اگر سیب زمینی را برای مدت طولانی پوست می‌کنید، می‌توانید از روش‌غوطه‌ور کردن در آب برای جلوگیری از تغییر رنگ آن استفاده کنید.

پخت گوشت

6

قابلمه مناسبی را روی حرارت ملایم قراردهید و کره یا روغن زیتون را داخل آن بریزید. سپس پیازها را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا سبک شوند.

7

گوشت‌های خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن‌ها کاملا تغییر کند. سپس زردچوبه و ادویه کاری را اضافه کنید و مجددا تفت دهید.

پخت سبزیجات

8

هویج‌های خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و کمی با مواد دیگر تفت دهید. سپس لوبیاهای خرد شده را نیز به قابلمه بی‌افزایید و همگی مواد را خوب زیر و رو کنید.

اضافه کردن رب گوجه و آب

9

در آخر رب گوجه‌فرنگی را به سایر مواد اضافه کنید و به مدت 1 دقیقه تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود. سپس 4 لیوان آب جوش روی مواد بریزید و حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید.

10

پس از به جوش آمدن آب قابلمه حرارت را کم کنید تا خوراک به مرور زمان پخته شود.حدودا 1ساعت 30 دقیقه زمان برای پخت نیاز است.

اضافه کردن سیب زمینی و فلفل

11

پس از اینکه گوشت و لوبیا و هویج پخته شد, فلفل دلمه‌ای و سیب زمینی خرد شده را به قابلمه اضافه کنید. اجازه دهید تا خوراک 30 دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بپزد.

اضافه کردن آب لیمو ترش و نمک

12

در آخر نمک و فلفل خوراک را اندازه کنید و اگر تمایل داشتید کمی آبلیمو نیز اضافه کنید و خوراک لوبیاسبز پخته شده را از روی حرارت بردارید و در ظرف سرو بکشید و با نان و یا پلو سرو کنید.

لطفا به این مطلب امتیازی دهید و نظر خود را بگویید:

1 نفر دیدگاه خود را نوشته‌اند

  • ali

    good