رنگ رنگی

ماهی لاپلو

ماهی لاپلو

ماهی لاپلو از غذاهای سنتی جنوب ایران است که با ترکیب برنج، ماهی، سبزی‌های معطر و ادویه‌جات خوش عطر تهیه می‌شود. ماهی لا پلو معمولاً با فیله ماهی تهیه می‌شود که مزه‌ای ترد و خوشمزه دارد، در ادامه برای مشاهده آموزش مرحله به مرحله ماهی لاپلویی با سایت رنگ رنگی همراه باشید.

ماهی-لاپلو

طرز تهیه ماهی لاپلو جنوبی و خوشمزه

تهیه شده توسط
  • مناسب برای 6 نفر
  • زمان آماده سازی 45 دقیقه
  • زمان پخت 45 دقیقه
  • میزان کالری 180 کالری

مواد لازم

  • برنج 4 پیمانه
  • فیله ماهی 600 گرم
  • سبزی معطر 350 گرم
  • پیاز 1 عدد
  • سیر 2 تا 3 حبه
  • زعفران دم کرده به میزان لازم
  • پودر سیر و دارچین و زنجبیل به میزان لازم
  • ادویه کاری به میزان لازم
  • نمک و فلفل قرمز و فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
  • روغن به میزان لازم

طرز تهیه ماهی لاپلو جنوبی و خوشمزه

1

برای تهیه ماهی لاپلویی به روش جنوبی ابتدا برنج را آماده آبکش کردن کنید سپس سراغ مواد میانی برنج بروید. برای این منظور برنج را خیس کنید و قابلمه‌ای را تا نیمه آب کنید و صبر کنید تا بجوش آید.

2

آب برنج خیس خورده را خالی کنید و برنج را داخل آب در حال جوشیدن بریزید و اجازه دهید تا برنج بپزد تا جایی که اطراف آن نرم و وسط آن سفت باشد. سپس برنج را آبکش کنید.

مزه دار کردن ماهی

3

ماهی‌های بدون استخوان و فیله را به صورت نگینی خرد کنید, سپس ادویه کاری، زردچوبه، نمک، پودر سیر، فلفل قرمز، زنجبیل را روی ماهی‌ها بپاشید و با دست ماهی‌ها را با ادویه‌ها ترکیب کنید.

آماده کردن و ترکیب مواد ماهی

4

ماهی‌های مزه‌دار شده را در تابه‌ای با کمی روغن تفت دهید. چون ماهی گوشت نرمی دارد و خیلی زود می‌پزد نیاز نیست زیاد تفت بدهید. کمی که رنگ ماهی‌ها تغییر کرد آن‌ها را از روغن خارج کنید.

5

پیاز را نگینی کنید و داخل همان تابه ماهی بریزید و تفت دهید تا نرم و سبک شود.

6

سیرها را رنده کنید و پس از اینکه پیاز سرخ شد اضافه کنید و تفت دهید.

7

سبزی‌های معطر, دارچین و کمی زعفران دم کرده را به‌همراه ماهی‌های سرخ شده اضافه کنید و همگی مواد را زیر و رو کنید تا کاملا مخلوط شوند و تفت بخورند. سپس تابه را از روی حرارت بردارید.

چیدن ته‌دیگ

8

قابلمه مناسبی را روی حرارت بگذارید, روغن بریزید, سپس مقداری زردچوبه را سرخ کنید و ته دیگ مورد علاقه خودتان را قرار دهید.

چیدن لایه‌های ماهی لاپلو در قابلمه

9

روی ته دیگ لایه لایه به ترتیب مقداری برنج و سپس کمی از مخلوط ماهی بریزید تا همه مواد تمام شود. روی حرارت نسبتا زیاد قرار دهید تا بخار داخل قابلمه بپیچد سپس حرارت را کم کنید تا ماهی لاپلویی دم بکشد.

حدودا 1 ساعت تا 1 ساعت 15 دقیقه زمان لازم است تا ماهی لاپلویی به آرامی پخته شود.

برنج زعفرانی برای تزئین

10

برای سرو مقداری برنج از روی قابلمه بردارید، سپس با زعفران دم‌کرده و مقدار کمی روغن یا کره, مخلوط کنید و برای تزئین روی پلو کنار بگذارید.

سرو ماهی لاپلویی

11

با کفگیر بقیه برنج را با ماهی که به صورت لایه لایه است زیر و رو کنید تا کاملا مخلوط شود, در ظرف سرو بکشید و روی آن را با برنج زعفرانی تزئین کنید.

لطفا به این مطلب امتیازی دهید و نظر خود را بگویید:
شما اولین نفری هستید که نظر خود را می نویسید.