رنگ رنگی

مربای توت فرنگی خانگی

مربای توت فرنگی خانگی

مربای توت فرنگی یکی از خوشمزه‌ترین و پرطرفدارترین انواع مرباها است که در سراسر دنیا از آن لذت می‌برند. این مربا با طعم و عطر بی‌نظیر توت فرنگی، رنگ قرمز زیبا و خواص مفید آن، به عنوان یک صبحانه کامل، میان وعده یا همراه با دسر سرو می‌شود. از مربای توت فرنگی برای تهیه سس دسر، کیک و شیرینی نیز می‌توان استفاده کرد. مربای توت فرنگی را می‌توان به عنوان چاشنی با بستنی، وافل یا پنکیک نیز سرو کرد. مربای توت فرنگی در بسیاری از کشورها، به خصوص در اروپا، آمریکای شمالی و استرالیا محبوب است. در ایران نیز این مربا طرفداران زیادی دارد و بیشتر در فصل بهار و تابستان که توت فرنگی تازه و با کیفیت به وفور یافت می‌شود، تهیه می‌شود.

توت فرنگی مناسب برای مربا

اگر دوست دارید هنگام پخت مربا، توت فرنگی‌ها له نشوند و ظاهر آنها سالم و خوش رنگ بماند، توت فرنگی‌های سفت، ریز و بدون لک گزینه مناسب‌تری برای تهیه مربای توت فرنگی استفاده. اما برخی ترجیح می‌دهند مربای توت فرنگی خرد شده تهیه کنند. برای تهیه مربای توت فرنگی خرد شده، توت فرنگی‌های درشت را انتخاب کنید و آنها را به دو یا چهار قسمت خرد کنید.

آیا توت فرنگی و شکر نیاز به استراحت در یخچال دارد؟

مربای توت فرنگی به دو روش تهیه می‌شود. در روش بدون استراحت و فوری نیازی نیست که به توت فرنگی‌ها شکر بزنید و درون یخچال قرار دهید تا آب بی‌اندازد. در این روش نصف لیوان آب به مواد مربا اضافه می‌شود که فرایند تهیه مربا را بسیار سریع می‌کند اما در عین حال کیفیت، قوام و مزه مربا حفظ می‌شود. با این روش می‌توانید یک مربای خوشمزه و عالی را خیلی سریع در کمتر از یک ساعت تهیه کنید و از آن لذت ببرید.

در روش دوم، نیازی به استفاده از آب نیست. برای تهیه مربای توت فرنگی بدون آب، توت‌فرنگی‌ را به صورت لایه لایه روی هم بچینید و بین هر لایه شکر اضافه کنید. سپس در قابلمه را ببندید و به مدت 12 ساعت درون یخچال قرار دهید. پس از این مدت شکر جذب توت فرنگی‌ها می‌شود و توت‌فرنگی‌ها آب می‌اندازد. سپس باقی مراحل را بدون اضافه کردن آب همانند دستور انجام دهید.

میزان شکر برای مربای توت فرنگی

اگر می‌خواهید هم شربت توت فرنگی و هم مربای توت فرنگی تهیه کنید، باید برای هر کیلوگرم توت فرنگی، یک کیلوگرم شکر استفاده کنید. اما اگر فقط قصد دارید مربای توت فرنگی تهیه کنید، برای هر کیلوگرم توت فرنگی، به 600 تا 700 گرم شکر نیاز دارید. هرچند این میزان می‌تواند بسته به سلیقه شما کمی تغییر کند.

اگر مربای شیرین دوست دارید، مقدار شکر را تا 800 گرم برای هر کیلوگرم توت فرنگی افزایش دهید. و اگر مربای توت فرنگی کم شکر و کم شیرینی را ترجیح می‌دهید، مقدار شکر را تا 500 گرم برای هر کیلوگرم توت‌فرنگی کاهش دهید. بیش از حد کم کردن شکر باعث می‌شد که شرب مربا قوام پیدا نکند و غلیظ نشود. در صورت تمایل به جای شکر، از عسل هم می‌شود استفاده کرد. در صورت استفاده از عسل، به ازای هر کیلوگرم توت فرنگی، 700 تا 800 گرم عسل نیاز دارید.

علت شکرک زدن مربا

برای اینکه مربا شکرک نزند، لازم است توجه خاصی به فرایند پخت آن داشت. شهد مربا باید به غلظت و قوام مناسبی برسد و تقریبا مشابه عسل باشد. به این نکته نیز باید توجه کنید که زیاد جوشیدن مربا و یا حتی زود برداشتن مربا می‌تواند باعث شکرک شود. در زمان جوشیدن مربا روی آن کف تشکیل می‌شود، حتما این کف‌ها را بردارید دور بریزید تا هم مربا شکرک نزند و هم خوش رنگ تر بماند.

دلیل کپک زدن مربا

آب موجود در شهد مربا اگر به درستی کنترل نشود، باعث کپک زدن مربا شود. یکی از عوامل مهم کپک زدن مربا، قوام نداشتن آن است. اگر مربا را با قوام پایین تهیه کنید، احتمال کپک زدن بالا می‌رود. قوام مناسب نه تنها ماندگاری مربا را افزایش می‌دهد بلکه کیفیت آن را هم بهتر می‌کند.

ظرف مورد استفاده برای نگهداری مربا می‌توایند از عوامل دیگر کپک زدن مربا باشد. اجازه دهید مربا کاملا خنک شود سپس درون ظرف بریزید. ظرف مربا باید کاملا تمیز و خشک باشد. بهتر است که ظرف ها را پیش از استفاده استریل کنید. همچنین از بطری‌های شیشه‌ای کوچک استفاده کنید تا مربا زودتر تمام شود. هر دفعه باز کردن درب، احتمال کپک زدن را افزایش می‌دهد.

برای استریل کردن بطری‌ها، یک قابلمه بزرگ را پر از آب کنید و روی حرارت زیاد بجوشانید. شیشه‌ها و درب‌های مربا را با آب گرم و صابون بشویید و کاملاً آبکشی کنید سپس همه را به مدت 10 دقیقه در آب جوش قرار دهید. در نهایت با استفاده از انبر یا چنگال، شیشه‌ها و درب‌ها را از آب جوش خارج کنید.

تهیه مربای توت فرنگی با وانیل

هرچند مربای توت فرنگی طعم و عطر عالی و خاصی دارد، اما افزودن چند عطر دهنده دیگر می‌تواند تجربه متفاوتی را بوجود آورد. از محبوب‌ترین طعم و عطرها، مربای توت فرنگی با وانیل است که مزه و عطر قوی‌تری دارد. می‌توانید زمانی که مربا در حال جوشیدن است، نوک قاشق چایخوری وانیل و یا 2 تا 3 قطره وانیل مایع به آن اضافه کنید.

از دیگر روش های معمول، تهیه مربای توت فرنگی با دارچین، تهیه مربای توت فرنگی با هل، تهیه مربای توت فرنگی با زعفران و تهیه مربای توت فرنگی با گلاب است که می‌توانند گزینه‌های بسیار خوبی باشند. خود توت‌فرنگی به تنهایی عطر مربا را منحصر به فرد می‌کند اما هر یک از این مواد عطر مربا را بیشتر خواهند کرد. فقط در نظر داشته باشید که در اضافه کردن آنها زیاده روی نکنید تا طعم اصلی توت فرنگی از بین نرود. همچنین فقط از یکی از مواد استفاده کنید. ترکیب کردن آنها نتیجه مطلوبی نخواهد داشت.

در ادامه با روش تهیه مربای توت فرنگی خوشرنگ و خوشمزه با سایت رنگ رنگی همراه باشید.

مربای-توت-فرنگی-خانگی

طرز تهیه مربای توت فرنگی خوشرنگ حرفه‌ای با نکته‌های کلیدی

تهیه شده توسط
  • مناسب برای 12 نفر
  • زمان آماده سازی 10 دقیقه
  • زمان پخت 30 دقیقه
  • میزان کالری 300 کالری

مواد لازم برای مربای توت فرنگی

  • توت فرنگی 1 کیلوگرم
  • شکر 700 گرم
  • آب نصف لیوان
  • آب لیمو ترش 1 قاشق غذا خوری

طرز تهیه مربای توت فرنگی خوش رنگ

1

برای تهیه مربای توت فرنگی ابتدا برگ‌های سبز و ساقه‌های اضافی توت فرنگی‌ها را بگیرید. آنها را درون آب بریزید و به خوبی بشورید تا گل‌های آن کاملا پاک شود. پس از شستن، توت فرنگی‌ها را روی دستمال تمیز پهن کنید و کاملا خشک کنید. می‌توانید این کار را با دستمال حوله‌ای تمیز انجام دهید.

اجازه ندهید توت فرنگی‌ها مدت زمان زیادی خیس بمانند. سریع آنها را بشورید و خشک کنید تا آب به داخل توت فرنگی‌ها نفوذ نکند و مزه آن‌ها تغییر نکند.

ترکیب توت فرنگی و شکر

2

یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و یک لایه از توت فرنگی‌ها را درون آن بریزید. سپس مقداری از شکر را روی توت فرنگی‌ها بریزید. لایه‌لایه برای همه توت‌فرنگی‌ها این کار را انجام دهید. وقتی که همه شکرها و توت فرنگی‌ها را در قابلمه ریختید، قابلمه مخلوط توت فرنگی و شکر را روی حرارت کم قرار دهید و به آرامی هم بزنید تا شکر کاملا حل شود. با صبر و حوصله این کار را انجام دهید تا توت فرنگی‌ها له نشود.

اضافه کردن آب و آب لیمو

3

پس از حل شدن شکر، آب لیمو و آب را به مخلوط توت فرنگی و شکر اضافه کنید و هم بزنید. پس از مخلوط شدن حرارت را کمی زیاد کنید و اجازه دهید تا مربا با حرارت ملایم بجوشد. در زمانی که مربا می‌جوشد روی آن کف می‌کند. کف روی مربا را به طور مرتب با قاشق جمع کنید و دور بریزید. جمع کردن این کف باعث می‌شود تا مربا شفاف‌تر و یک‌دست‌تر شود.

پختن مربا

4

بعد از حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه از زمان جوشیدن، مربا آماده است و می‌توانید حرارت را خاموش کنید. مهمترین نکته در پخت مربای توت فرنگی، قوام آمدن شربت آن است که باید به آن دقت کنید. اگر توت فرنگی‌ها آب دار باشند ممکن است زمان بیشتری برای قوام آمدن شربت نیاز باشد. شربت مربای توت فرنگی باید پس از خنک شدن حالتی مانند عسل پیدا کند. برای اینکه اطمینان از قوام مناسب، چند قطره از مربا را داخل ظرفی بریزد و اجازه دهید خنک شود و سپس امتحان کنید. روش دوم این است که، نصف قاشق مرباخوری از شهد مربا را داخل یک لیوان آب سرد بریزید. اگر شهد داخل آب سرد کاملا ته نشین شد و متلاشی نشد، مربا به قوام مطلوب رسیده است.

نگهداری درون یخچال

5

پس از این که مربا کاملا خنک شد و به دمای محیط رسید، آن را با قاشق تمیز و خشک درون شیشه‌های استریل شده بریزید و در آن را محکم ببندید و در یخچال قرار دهید.

نکته‌های مربای توت فرنگی خانگی

برای تهیه مربا توت فرنگی، بهتر است از توت فرنگی‌های ریز و سالم استفاده کنید. اما در صورتی که توت فرنگی درشت دارید، باید توت فرنگی‌های درشت را از وسط به دو نیم و یا چهار تقسیم کنید. با این کار زمان پخت مربا کوتاه‌تر شود و رنگ مربا در اثر جوشیدن زیاد تیره نمی‌شود.
توت فرنگی‌های شیرین گزینه بهتری برای مربا هستند. قبل از تهیه مربا، توت فرنگی‌ها را مزه کنید، اگر مزه توت فرنگی‌ها ملس بود میزان شکر را بسته به سلیقه خود 200 تا 300 گرم بیشتر کنید.
برای پختن مربای توت فرنگی از قابلمه استیل و یا لعابی‌دار در ابعاد و اندازه 2 تا 3 برابر بزرگتر از حجم توت فرنگی‌ها استفاده کنید. هرگز از قابلمه‌های تفلون برای پختن موادی که باید طولانی مدت قل بخورند استفاده نکنید.
برای اینکه مربای توت فرنگی رنگ روشن‌تری داشته باشد، می‌توانید از توت فرنگی‌های سفید یا صورتی استفاده کنید. زمان پخت مربا هر چقدر بیشتر باشد رنگ آن تیره‌تر می شود. اگر مربای با کیفیت می‌خواهید، حرارت را بیش از حد کم یا زیاد نکنید.
درب قابلمه مربا را از ابتدا تا انتهای فرایند پخت نبندید. بستن در باعث تغییر رنگ و کدر شدن مربا می‌شود.
مربا توت فرنگی را می‌توانید تا چند ماه در یخچال قرار نگه دارید. ولی اگر می‌خواهید بیشتر از 6 ماه نگهداری کنید، بهتر است آن‌را در ظرف‌های مناسب قرار داده و درون فریزر نگهداری کنید تا سالم و تازه بماند. با این روش مربای شما تا بیش از یک سال سالم می‌ماند. کافی است برای هر بار مصرف 30 دقیقه زودتر مربای فریز شده را از فریزر خارج کنید تا به دمای محیط برسد و قابل استفاده شود.
آب لیمو از شکرک زدن مربا جلوگیری می‌کند. به جای آب لیمو تازه می‌توانید از دو قاشق غذا خوری آبلیموی آماده و یا نوک قاشق چایخوری جوهر لیمو استفاده کنید.
طرز تهیه همزمان مربای آلبالو و شربت آلبالو خانگی خوشرنگ و مجلسی

طرز تهیه همزمان مربای آلبالو و شربت آلبالو خانگی خوشرنگ و مجلسی

طرز تهیه مربای آلبالو خانگی خوشمزه و مجلسی و تهیه شربت آلبالو به صورت هم زمان. مربای آلبالو از مرباهای محبوب ایرانیست که از دیرباز در سفره ایرانی حضور داشته.

لطفا به این مطلب امتیازی دهید و نظر خود را بگویید:

3 نفر دیدگاه خود را نوشته‌اند

  • الهام

    نکات خیلی خیلی کلیدی و خوبی را مطرح کردید. جواب همه سوالام رو گرفتم.

  • نسرین

    چقدر خوب که این دستور نیاز به استراحت نداشت. من تهیه کردم خیلی خوب شد

  • خلیلی

    لازم نیست بزاریم تو یخچال بمونه خیلی خوبه