حمص
- نوشته مهرناز
- به روز شده در
- در غذا بینالمللی
حمص (Hummus) یا هوموس یک غذای خاورمیانهای و مدیترانهای محبوب است. حمص را به نام حمص عربی و حمص لبنانی و حمص سوریهای میشناسند که از نخود پخته، ارده (کنجد آسیاب شده)، آبلیمو، سیر، روغن زیتون و ادویه جات تهیه میشود.
قدمت این غذا به قرن هفتم میلادی در سوریه و لبنان میرسد. از آن زمان، حمص در سراسر خاورمیانه و مدیترانه محبوبیت پیدا کرده و به عنوان یک غذای گیاهی مغذی و خوشمزه شناخته میشود.
حمص بسیار مغذی است و منبع عالی پروتئین، فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی است. نخود، ماده اصلی حمص، منبع خوبی از پروتئین گیاهی، آهن، فسفر و فولات است. ارده نیز منبع خوبی از چربی های سالم، ویتامین E و منیزیم است. آبلیمو و سیر نیز ویتامین C و آنتی اکسیدان به حمص اضافه میکنند. حومص به عنوان پیشغذا، سس یا دیپ سرو میشود و معمولاً با نان پیتا، سبزیجات تازه و یا فلافل خورده میشود.
حمص را با چی بخوریم؟
نان پیتا رایجترین نانی است که با حمص سرو میشود. نان پیتا (یا نان عربی) نانی مسطح و گرد است که قطر آن حدود ۲۰ سانتیمتر است. این نان در مدیترانه، خاورمیانه و شمال آفریقا بسیار رایج است. نان پیتا را میتوانید به صورت گرم یا سرد در کنار حمص میل کنید.
اما اگر نان پیتا در دسترس ندارید، نان تست یا نان لواش نیز گزینههای مناسبی برای خوردن حمص هستند. میتوانید آنها را برشته کنید و سپس حمص را روی آن بمالید و میل کنید. علاوه بر نان، سبزیجاتی مانند هویج، کرفس، خیارشور، زیتون و گوجه فرنگی نیز در کنار حمص طعم و تجربه دلچسبی را با ارمغان میآرود.
اگر از طرفداران غذاهای عربی هستید، ترکیبی فلافل و حمص نیز برای شما جذاب است. فلافل و حمص دو غذای محبوب خاورمیانهای هستند که به خوبی با هم ترکیب میشوند و طرفداران زیادی دارد.
چگونه حمص رژیمی درست کنیم؟
برای تهیه حمص رژیمی، باید کمی در دستور تهیه آن تغییر ایجاد کنید. ارده یکی از مواد اصلی حمص است و کالری بالایی دارد. برای کم کردن کالری حمص، میتوانید مقدار ارده را کاهش دهید. میزان ارده را میتوان تا نصف کاهش داد اما توجه داشته باشید که کاهش بیش از حد ارده میتواند طعم حمص را تحت تاثیر قرار دهد.
از نخود کنسور شده استفاده نکنید! به جای استفاده از نخود کنسرو شده، از نخود آب پز استفاده کنید. نخود کنسرو شده اغلب حاوی نمک و شکر اضافی است که میتواند کالری آن را افزایش دهد.
اضافه کردن سبزیجات؛ سبزیجاتی مانند هویج، کرفس و کدو حلوایی را به حمص اضافه کنید. این سبزیجات کالری کمی دارند و به شما احساس سیری بیشتری میدهند. اما با همه اینها، مقدار حمصی که سرو میکنید را کنترل کنید. حتی حمص رژیمی هم کالری دارد، بنابراین مهم است که در مصرف آن زیادهروی نکنید.
برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه حمص در ادامه با سایت رنگ رنگی همراه باشید.
طرز تهیه حمص حرفهای معروف لبنانی به همراه کامترین نکات
تهیه شده توسط مهرناز- مناسب برای 3 نفر
- زمان آماده سازی 5 دقیقه
- زمان پخت 45 دقیقه
- میزان کالری 373 کالری
مواد لازم برای تهیه حمص
- نخود 450 گرم
- ارده 150 گرم
- سیر 2 حبه
- لیمو ترش 1 عدد متوسط
- روغن زیتون 3 تا 4 قاشق غذا خوری
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
- جعفری به میزان لازم (اختیاری) برای تزئین
طرز تهیه حمص
برای تهیه حمص باید نخود را از 12 تا 24 ساعت قبل خیس کنید. برای این منظور نخود در یک کاسه آب بریزید و هر چند ساعت آب موجود در کاسه را تعویض کنید تا نفخ نخود به طور کامل گرفته شود. بهتر است که آب را 2 تا 3 بار عوض کنید.
پختن نخودها
نخود را بههمراه 2 لیوان آب و مقداری نمک و فلفل سیاه داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا نخودها به طور کامل مغز پخت شوند. پس از این که نخودها کاملا پخت و نرم شد، آنها را از آب خارج کنید و آب نخود را نگه دارید.
مخلوط کردن مواد
پس از پخت، اجازه دهید تا نخودها کمی خنک شوند. سپس نخودها را داخل غذاساز یا مخلوط کن بریزید. ارده را بههمراه آب لیمو ترش، سیر و مقداری نمک و فلفل سیاه به نخود داخل مخلوط کن اضافه کنید.
تهیه حمص
مخلوط کن را روشن کنید و حدود یک دقیقه صبر کنید تا مواد به خوبی با هم مخلوط شود. می توانید در این مرحله کمی از آب نخود را اضافه کنید تا غلظت حموص را کمتر کنید. توجه داشته باشید که پس از اینکه مواد به پوره تبدیل شد باید غلظت آن به حدی باشد که به راحتی از قاشق نریزد.
سرور کردن حمص
حمص آماده شده را داخل ظرف مورد بریزید، سپس ظرف را به آرامی بچرخانید و با قاشق یک گودال کوچک دورانی وسط حومص ایجاد کنید. روغن زیتون را داخل آن بریزید و با نخود و سبزیجات معطر تزیین کنید و سرو کنید.