تاس کباب
- نوشته رها
- به روز شده در
- در غذا ایرانی
تاس کباب یکی از خوشمزهترین و مقویترین غذاهای سفره ایرانی است. زمان کشف رسپی تاس کباب طبق دستنوشتههای باقیمانده به دوره شاهان ترک صفویه بازمیگردد. تاس کباب خوشمزه را میتوان با گوشت گوسفند، بوقلمون و مرغ درست کرد. تنوع در طبخ تاس کباب است که ذائقههای مختلف را عاشق تاس کباب کرده است. تاس کباب بسیار خوشخوراک است. تاس کباب در هر دو وعده غذایی چه با برنج و چه با نان طرفداران خاص خودش را دارد. در تاس کباب سبزیجات ریشهای تازه و ادویههای معطر به کار میرود. ترکیبی از ادویه جات گرم مانند دارچین، زنجبیل، هل و زیره تکمیل کنندهی طعم و مزه تاس کباب تبریزی مخصوص است. در تهیهی تاس کباب، گوشت و سبزیجات به صورت لایه لایه در قابلمه چیده و بر روی حرارت ملایم پخته میشوند. اگر شما هم مشتاق خوردن تاس کباب تبریزی خوشمزه یا طبخ آن برای مهمانتان هستید، در ادامه برای مشاهده بهترین طرز تهیه تاس کباب و ترفندهای طبخ بهتر آن با سایت رنگرنگی همراه باشید.
طرز تهیه تاس کباب گوشت تبریزی خوشمزه و مجلسی
تهیه شده توسط رها- مناسب برای 4 نفر
- زمان آماده سازی 45 دقیقه
- زمان پخت 45 دقیقه
- میزان کالری 300 کالری
مواد لازم تاس کباب تبریزی
- گوشت خورشتی 300 گرم
- پیاز 2 عدد
- گوجه فرنگی 2 عدد
- سیب زمینی 2 عدد
- هویج 1 عدد بزرگ
- به 1 عدد متوسط
- رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذا خوری
- نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
- روغن به میزان لازم
ادویههای لازم گوشت
- زردچوبه 2 قاشق غذا خوری
- پودر زیره سبز 3 قاشق چای خوری
- دارچین 1.5 قاشق چای خوری
- برگ بو پودر شده 1 قاشق چای خوری
- فلفل سیاه 1 قاشق چای خوری
- پودر چیلی 1 قاشق چای خوری
- پاپریکا 1 قاشق چای خوری
- پودر تخم گشنیز 1 قاشق چای خوری
- پودر هل 1 قاشق چای خوری
- پودر جوزهندی نوک قاشق چای خوری
- پودر زنجبیل 1 قاشق چای خوری
- پودر سیر 1 قاشق چای خوری
طرز تهیه تاس کباب گوشت تبریزی مخصوص
برای تهیه تاس کباب تبریزی خوشمزه ابتدا ابتدا باید سس تاس کباب تبریزی را آماده کنید.
تهیه سس تاس کباب تبریزی
یک پیاز متوسط را پوست بگیرید، به صورت خلالهای نازک خرد کنید و با ۲ قاشق غذاخوری روغن یا کره تفت دهید تا سبک شده و به رنگ طلایی درآید.
زردچوبه و رب گوجه فرنگی را به پیاز اضافه کنید و حدود ۲ دقیقه روی حرارت متوسط تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود.
۱/۵ فنجان آب جوش به قابلمه سس اضافه کنید و نمک، فلفل سیاه و در صورت تمایل زعفران ساییده بیفزایید. وقتی سس به جوش آمد، حرارت را خاموش کنید.
ترکیب ادویه گوشت
طعم دهندهی اصلی تاس کباب تبریزی ادویه گوشت است که از ترکیب ادویه جات معطر و پرخاصیت درست میشود. تمام ادویههای مورد نیاز که لیست شده است را با مقادیر مشخص ترکیب کنید.
آماده کردن گوشت تاس کباب
گوشت را به قطعات مربعی به ابعاد ۴ سانتیمتر برش دهید. سپس تکههای گوشت را روی تخته آشپزی قرار دهید و با بیفتک کوب آنها را بکوبید, تا سطح آنها صاف شده و نازک شوند. ابتدا یک طرف گوشت را بکوبید، سپس گوشت را برگردانید و طرف دیگر را بکوبید تا تکههای گوشت نازک شوند. (حدودا به ضخامت ۲۵ میلیمتر برسد)
خرد کردن پیاز و چیدن در قابلمه
پیاز را پوست بگیرید و به صورت حلقهای برش بزنید، سپس ۱/۳ آن را کف یک قابلمه با سایز متوسط بچینید.
چیدن گوشت
تکههای گوشت را روی حلقههای پیاز بچینید و سپس ۱/۲ قاشق چایخوری ادویه گوشت روی آن بپاشید. سپس ۱/۲ حلقههای پیاز باقیمانده را روی گوشت بچینید.
چیدن سیب زمینی و هویج
سیب زمینی و هویجها را پوست بگیرید و به صورت حلقهای برش بزنید. سپس روی لایه گوشت و پیاز را با ورقههای سیب زمینی و هویج بپوشانید. در انتها باقیماندهی پیاز را روی سیب زمینی و هویج بچینید.
اضافه کردن سس تاس کباب
سسی که قبلا آماده کردید را روی مواد در قابلمه بریزید و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا سس به جوش آید.
حرارت را روی متوسط رو به پایین تنظیم کنید، درب قابلمه را محکم ببندید و حدود ۱/۵ تا ۲ ساعت صبر کنید تا گوشت پخته و نرم شده و سس غلیظ شود.