رنگ رنگی

تاس کباب

طرز تهیه تاس کباب گوشت تبریزی خوشمزه و مجلسی

تاس کباب از اصیل‌ترین و خوشمزه‌ترین غذاهای ایرانی است که به دلیل استفاده از مواد طبیعی و سالم، جایگاه ویژه‌ای در آشپزی سنتی ایران دارد. این غذای مقوی که ریشه در فرهنگ و تاریخ غذایی کشورمان دارد، به راحتی قابل تهیه است و ترکیبی متعادل از پروتئین، سبزیجات و ادویه‌های معطر را در بر می‌گیرد.

تاریخچه تاس کباب

تاس کباب به عنوان یکی از غذاهای سنتی ایرانی به دوران صفوی بازمی‌گردد و در آن زمان بیشتر در مهمانی‌های شاهانه تهیه می‌شده است. نام "تاس کباب" از واژه‌ی "تاس" به معنای قابلمه گرفته شده است که به روش پخت لایه‌ای این غذا در قابلمه اشاره دارد.

انواع تاس کباب

تاس کباب مجلسی را می‌توان با گوشت گوسفند، بوقلمون و مرغ و همچنین با دستورهای طبخ متفاوتی تهیه کرد. تاس کباب در هر دو ناهار و شام چه با برنج و چه با نان طرفداران خودش را دارد.

در تاس کباب سبزیجات ریشه‌ای تازه و ادویه‌های معطر به کار می‌رود. ترکیبی از ادویه جات گرم مانند دارچین، زنجبیل، هل و زیره تکمیل کننده‌ی طعم و مزه تاس کباب تبریزی مخصوص است. در تهیه‌ی تاس کباب، گوشت و سبزیجات به صورت لایه لایه در قابلمه چیده و بر روی حرارت ملایم پخته می‌شوند. اگر شما هم مشتاق خوردن تاس کباب تبریزی خوشمزه یا طبخ آن برای مهمانتان هستید، در ادامه برای مشاهده بهترین طرز تهیه تاس کباب و ترفندهای طبخ بهتر آن با سایت رنگ‌رنگی همراه باشید.

تاس-کباب

تاس کباب

تهیه شده توسط
  • زمان آماده سازی 45 دقیقه
  • زمان پخت 45 دقیقه
  • مناسب برای 4 نفر
  • میزان کالری 300 کالری

مواد لازم تاس کباب تبریزی

موادمقدار
گوشت خورشتی300 گرم
پیاز2 عدد
گوجه فرنگی2 عدد
سیب زمینی2 عدد
هویج بزرگ1 عدد
به متوسط1 عدد
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذا خوری
نمک و فلفل سیاه و زردچوبهبه میزان لازم
روغنبه میزان لازم

ادویه‌های لازم گوشت

موادمقدار
زردچوبه2 قاشق غذا خوری
پودر زیره سبز3 قاشق چای خوری
دارچین1.5 قاشق چای خوری
برگ بو پودر شده1 قاشق چای خوری
فلفل سیاه1 قاشق چای خوری
پودر چیلی1 قاشق چای خوری
پاپریکا1 قاشق چای خوری
پودر تخم گشنیز1 قاشق چای خوری
پودر هل1 قاشق چای خوری
پودر جوز هندینوک قاشق چای خوری
پودر زنجبیل1 قاشق چای خوری
پودر سیر1 قاشق چای خوری

1 تهیه سس تاس کباب تبریزی

برای تهیه تاس کباب تبریزی خوشمزه ابتدا باید سس تاس کباب تبریزی را آماده کنید. یک پیاز متوسط را پوست بگیرید، به صورت خلال‌های نازک خرد کنید و با ۲ قاشق غذاخوری روغن یا کره تفت دهید تا سبک شده و به رنگ طلایی درآید.

2

زردچوبه و رب گوجه فرنگی را به پیاز اضافه کنید و حدود ۲ دقیقه روی حرارت متوسط تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود.

3

۱/۵ فنجان آب جوش به قابلمه سس اضافه کنید و نمک، فلفل سیاه و در صورت تمایل زعفران ساییده بیفزایید. وقتی سس به جوش آمد، حرارت را خاموش کنید.

4 ترکیب ادویه گوشت

طعم دهنده‌ی اصلی تاس کباب تبریزی ادویه گوشت است که از ترکیب ادویه جات معطر و پرخاصیت درست می‌شود. تمام ادویه‌های مورد نیاز که لیست شده است را با مقادیر مشخص ترکیب کنید.

5 آماده کردن گوشت تاس کباب

گوشت را به قطعات مربعی به ابعاد ۴ سانتی‌متر برش دهید. سپس تکه‌های گوشت را روی تخته آشپزی قرار دهید و با بیفتک کوب آن‌ها را بکوبید, تا سطح آن‌ها صاف شده و نازک شوند. ابتدا یک طرف گوشت را بکوبید، سپس گوشت را برگردانید و طرف دیگر را بکوبید تا تکه‌های گوشت نازک شوند. (حدودا به ضخامت ۲۵ میلی‌متر برسد)

6 خرد کردن پیاز و چیدن در قابلمه

پیاز را پوست بگیرید و به صورت حلقه‌ای برش بزنید، سپس ۱/۳ آن را کف یک قابلمه با سایز متوسط بچینید.

7 چیدن گوشت

تکه‌های گوشت را روی حلقه‌های پیاز بچینید و سپس ۱/۲ قاشق چایخوری ادویه گوشت روی آن بپاشید. سپس ۱/۲ حلقه‌های پیاز باقیمانده را روی گوشت بچینید.

8 چیدن سیب زمینی و هویج

سیب زمینی و هویج‌ها را پوست بگیرید و به صورت حلقه‌ای برش بزنید. سپس روی لایه گوشت و پیاز را با ورقه‌های سیب زمینی و هویج بپوشانید. در انتها باقیمانده‌ی پیاز را روی سیب زمینی و هویج بچینید.

9 اضافه کردن سس تاس کباب

سسی که قبلا آماده کردید را روی مواد در قابلمه بریزید و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا سس به جوش آید.

10

حرارت را روی متوسط رو به پایین تنظیم کنید، درب قابلمه را محکم ببندید و حدود ۱/۵ تا ۲ ساعت صبر کنید تا گوشت پخته و نرم شده و سس غلیظ شود.

نکته‌های تاس کباب

اگر آب تاس کباب زیاد است، چند دقیقه درب قابلمه را بردارید تا آب آن بخار شده و سس غلیظ شود.
تاس کباب را با نان تازه سنگک یا لواش به همراه سبزی خوردن و انواع ترشی مانند ترشی بادمجان، ترشی انبه و ترشی لیمو میل کنید. به جای نان می‌توانید تاس کباب را با چلو یا کته سرو کنید.
برای اینکه طعم تاس کباب ایده آل شود می توانید در لا به لای چیدن مواد نمک و فلفل و زردچوبه را بر روی مواد بپاشید.
بعد از اینکه پخت گوشت و مواد به پایان رسید سیب زمینی و گوجه فرنگی را اضافه کنید اگر از ابتدا سیب زمینی را اضافه کنید له می شود و بعد از پختن مواد و گوشت رب را به تاس کباب اضافه کنید.
در صورت تمایل می‌توانید از به و آلو در تاس کباب خود استفاده کنید. به و آلو طعم شیرینی به تاس کباب می‌دهد. همچنین اگر شما تمایل دارید می توانید مقداری آب لیمو یا آب غوره در پایان پخت به تاس کباب اضافه کنید.

جدول ارزش غذایی در هر وعده

مواد مغذیمقدار٪ نیاز روزانه *
🔥 کالری408.26 kcal-
🥩 پروتئین25.54 g%51
🌾 کربوهیدرات50.21 g%17
🍬 قند6.98 g%14
🥑 چربی13.60 g%19
🧈 چربی اشباع4.85 g%24
🥦 فیبر11.44 g%46
🧂 سدیم114.55 mg%5
* نیاز روزانه بر اساس رژیم 2000 کالری در روز
هنوز هیچ نظری ثبت نشده! ❤️‍🔥
می‌خواهید اولین نفر باشید؟ 😊
امتیاز و نظر شما کمک می‌کند این مقاله را بهتر کنیم! 🤍