رنگ رنگی

برشتوک دو رنگ

برشتوک دو رنگ یا حلوای نخودچی حلوای خشک و سنتی است که شما به راحتی می‌توانید آن را در خانه تهیه کنید. تهیه برشتوک دو رنگ خوشمزه که با نام حلوای نخودچی هم شناخته می‌شود در خانه برای عصرانه و سفره های افطار در ماه رمضان مورد استقبال است. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه برشتوک دو رنگ در ادامه با سایت رنگ رنگی همراه باشید.

طرز تهیه برشتوک اصفهانی دو رنگ خوشمزه

تهیه شده توسط
  • مناسب برای 6 نفر
  • زمان آماده سازی 30 دقیقه
  • زمان پخت 60 دقیقه
  • میزان کالری 180 کالری

مواد لازم برشتوک

  • آرد سفید 350 گرم
  • آرد نخودچی 150 گرم
  • پودر قند 200 گرم
  • کره 100 گرم
  • روغن جامد 200 تا 300 گرم
  • پودر هل 2 قاشق چای خوری
  • پودر کاکائو 2 قاشق غذا خوری
  • شکلات نصف پیمانه
  • بادام یا پسته خرد شده به میزان لازم
  • گلاب 2 قاشق غذا خوری (اختیاری)

طرز تهیه برشتوک

1

برای تهیه برشتوک مجلسی، آرد سفید را داخل یک تابه الک کنید, سپس روی حرارت ملایم تفت دهید و مدام هم بزنید تا خامی آرد کاملا گرفته شود.

اضافه کردن آرد نخودچی

2

وقتی که آرد سفید کاملا تفت داده شد، آرد نخودچی را داخل تابه الک کنید و مخلوط کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا آرد نخودچی هم تفت بخورد. توجه داشته باشید که آرد نخودچی نسبت به آرد سفید به زمان کمتری برای تفت دادن احتیاج دارد. وقتی که آرد نخودچی را تفت دادید، تابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا آرد‌ها خنک شوند.

اضافه کردن پودر قند و تقسیم مواد

3

پودر قند را درون تابه الک کنید و کاملا مخلوط کنید. حالا مواد را به دو قسمت تقسیم کنید که هر قسمت حدود 350 گرم می‌شود. هر قسمت را داخل دو ظرف جدا گانه مجدد الک کنید. الک کردن دوباره مواد تاثیر زیادی روی کیفیت نهایی حلوا می‌گذارد.

آماده کردن نصفه اول مواد بخش کاکائویی

4

1 قاشق پودر هل و پودر کاکائو را الک کنید و به قسمت اول آرد اضافه کنید. سپس نصف مقدار کره و نصف روغن جامد را هم ذوب کنید و اضافه کنید. در هر مرحله اضافه کردن مواد برشتوک، مرتب مواد را هم بزنید تا جایی که خمیر نسبتا سفتی به دست آید.

آماده کردن نصفه دوم مواد بخش ساده

5

باقی مانده هل (و در صورت دلخواه گلاب) را به نصف دیگر مواد اضافه کنید. مابقی کره و روغن جامد را ذوب کنید و کم‌کم به مواد برشتوک اضافه کنید, تا خمیر ساده شکل بگیرد.

قرار دادن لایه‌ها روی هم

6

کاغذ روغنی را درون ظرف یا قالب مورد نظر قرار دهید و خمیر شکلاتی را با کف دست، کف آن پهن کنید, خمیر را کاملا صاف و یک دست کنید. سپس خمیر ساده را روی خمیر شکلاتب صاف شده بریزید و با دست پهن کنید تا صاف و یکدست شود.

اضافه کردن شکلات

7

شکلات را روی بخار آب به روش بن ماری ذوب کنید. وقتی که شکلات‌ها کاملا ذوب شد، روی حلوا بریزید و با پشت قاشق روی حلوا پخش کنید. بعد، چند بار به آرامی ظرف را روی سطحی بکوبید تا شکلات صاف و یک‌نواخت شود.

8

قالب برشتوک را برای مدتی داخل یخچال بگذارید تا منسجم شود. بعد از اینکه برشتوک خودش را گرفت، آن‌را به صورت مربع یا لوزی یک اندازه برش بزنید و سرو کنید.

نکته‌های برشتوک دو رنگ

در تهیه برشتوک و حلوا باید با حرارت کم و صبر و حوصله آرد را تفت دهید تا آرد به صورت یکدست و یکنواخت تفت داده شود. اگر حرارت را زیاد کنید بخشی از آرد می سوزد و بخش دیگر خام می‌ماند.
اگر می‌خواهید برشتوک دورنگ شما طعم اصیل بگیرد، آرد را باید با حرارت ملایم حدود 40 دقیقه الی یک ساعت تفت دهید. در این زمان باید آرد را مدام هم بزنید تا ته نگیرد.
اگر تمایل دارید می‌توانید برای تزئین برشتوک, روی شکلات را بادام یا پسته خرد شده بریزید.
در صورت دلخواه می‌توانید، یک قاشق گلاب هم به مواد برشتوک اضافه کنید.
می‌توانید برای اینکه برشتوک با طرح و مدل‌های متنوع داشته باشید از قالب‌های فرم دار سیلیکونی استفاده کنید.
لطفا به این مطلب امتیازی دهید و نظر خود را بگویید:
شما اولین نفری هستید که نظر خود را می نویسید.