خورش ماهی
- نوشته اشکان
- به روز شده در
- در غذا ایرانی
خورش ماهی، گوهرِ سفرههای جنوب ایران، با عطر و طعمی بینظیر، قلب هر خوراکشناسی را تسخیر میکند. خورش ماهی اصیل ایرانی، همچون سفری به اعماق طعمهای جنوب ایران است که قدمتی دیرینه دارد. خورش ماهی، در هر منطقه از جنوب، با ظرافتهای خاص خود پخته میشود. راز محبوبیت خورش ماهی، نه تنها در طعم بینظیر آن، بلکه در خواص بیشماری نهفته است که از دلِ خلیج فارس به سفرههای ایرانی میآید. ماهی، ماده اصلی خورش ماهی، منبع غنی از پروتئین، اسیدهای چرب امگا ۳، ویتامین D و B12 است. این ریز مغذیها، نقشی اساسی در سلامت قلب، مغز و سیستم عصبی ایفا میکنند. تمرکز، حافظه و قدرت یادگیری با مصرف خورش ماهی افزایش مییابد و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی به طور قابل توجهی کاهش مییابد. علاوه بر ماهی، سبزیجات معطر و ادویههای جنوب، مانند فلفل سبز، گشنیز، زنجبیل و زردچوبه، که در پخت خورش ماهی به کار میروند، خواص آنتیاکسیدانی و ضد التهابی فراوانی دارند و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکنند. دستور پخت خورش ماهی در هر منطقه از جنوب ایران با اندکی تفاوت روبرو میشود. در ادامه برای مشاهده آموزش خورش ماهی با سایت رنگ رنگی همراه باشید.
خورش ماهی سفری به اعماق طعمهای جنوب ایران
تهیه شده توسط اشکان- مناسب برای 2 نفر
- زمان آماده سازی 15 دقیقه
- زمان پخت 20 دقیقه
- میزان کالری 200 کالری
مواد لازم خورش ماهی
- ماهی 250 گرم
- رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذا خوری
- شوید خشک 3 قاشق غذا خوری
- پیاز 2 عدد متوسط
- سیر 4 حبه
- زعفران دم کرده 2 قاشق غذا خوری
- لیمو ترش 1 عدد
- ادویه کاری و فلفل قرمز به میزان لازم
- نمک و فلفل سیاه و زردچوبه و روغن به میزان لازم
طرز تهیه خورش ماهی سفری به دلِ آشپزی جنوب
برای تهیه خورش ماهی جنوبی ابتدا ماهی را تمیز کنید و به تکههای کوچک خرد کنید.
سرخ کردن پیاز
پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کنید، سپس بههمراه مقداری روغن در یک قابلمه مناسب کمی تفت دهید تا پیازها سبک و شفاف شوند.
سرخ کردن سیر
سیرها را رنده کنید و به قابلمه پیاز اضافه کنید. سیر را فقط در حدی تفت دهید که عطر آن بلند شود.
اضافه کردن ادویه و رب
مقداری زردچوبه بههمراه زعفران دم کرده را به قابلمه اضافه کنید و 2 دقیقه دیگر مواد را تفت دهید تا با هم ترکیب شوند. سپس, رب گوجهفرنگی را اضافه کنید و به خوبی تفت دهید تا طعم خامی رب گرفته شود.
مقداری ادویه کاری و فلفل قرمز به مواد اضافه کنید و یک دقیقه دیگر همه مواد را تفت دهید.
سرخ کردن ماهی با سایر مواد
تکههای ماهی را به قابلمه اضافه کنید و چند دقیقه ماهیها را تفت دهید. سپس 2 تا 3 پیمانه آب جوش اضافه کنید، به صورتی که آب یک بند انگشت بالاتر از سطح ماهیها باشد، سپس درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید خورش به روغن بیفتد.
اضافه کردن لیمو ترش و سرو خورش ماهی
پس از اینکه آب اضافی خورش جمع شد، آب لیمو ترش را بههمراه مقداری نمک به خورش اضافه کنید و یک دقیقه بعد خورش ماهی آماده سرو است.