رنگ رنگی

خورش ماهی

خورش ماهی سفری به اعماق طعم‌های جنوب ایران

خورش ماهی، گوهرِ سفره‌های جنوب ایران، با عطر و طعمی بی‌نظیر، قلب هر خوراک‌شناسی را تسخیر می‌کند. خورش ماهی اصیل ایرانی، همچون سفری به اعماق طعم‌های جنوب ایران است که قدمتی دیرینه دارد. خورش ماهی، در هر منطقه از جنوب، با ظرافت‌های خاص خود پخته می‌شود. راز محبوبیت خورش ماهی، نه تنها در طعم بی‌نظیر آن، بلکه در خواص بی‌شماری نهفته است که از دلِ خلیج فارس به سفره‌های ایرانی می‌آید. ماهی، ماده اصلی خورش ماهی، منبع غنی از پروتئین، اسیدهای چرب امگا ۳، ویتامین D و B12 است. این ریز مغذی‌ها، نقشی اساسی در سلامت قلب، مغز و سیستم عصبی ایفا می‌کنند. تمرکز، حافظه و قدرت یادگیری با مصرف خورش ماهی افزایش می‌یابد و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی به طور قابل توجهی کاهش می‌یابد. علاوه بر ماهی، سبزیجات معطر و ادویه‌های جنوب، مانند فلفل سبز، گشنیز، زنجبیل و زردچوبه، که در پخت خورش ماهی به کار می‌روند، خواص آنتی‌اکسیدانی و ضد التهابی فراوانی دارند و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند. دستور پخت خورش ماهی در هر منطقه از جنوب ایران با اندکی تفاوت روبرو می‌شود. در ادامه برای مشاهده آموزش خورش ماهی با سایت رنگ رنگی همراه باشید.

خورش-ماهی

خورش ماهی

تهیه شده توسط
  • زمان آماده سازی 15 دقیقه
  • زمان پخت 20 دقیقه
  • مناسب برای 2 نفر
  • میزان کالری 200 کالری

مواد لازم خورش ماهی

موادمقدار
ماهی250 گرم
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذا خوری
شوید خشک3 قاشق غذا خوری
پیاز متوسط2 عدد
سیر4 حبه
زعفران دم کرده2 قاشق غذا خوری
لیمو ترش1 عدد
ادویه کاری و فلفل قرمزبه میزان لازم
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه و روغنبه میزان لازم

1 طرز تهیه خورش ماهی سفری به دلِ آشپزی جنوب

برای تهیه خورش ماهی جنوبی ابتدا ماهی را تمیز کنید و به تکه‌های کوچک خرد کنید.

2 سرخ کردن پیاز

پیاز‌ها را به صورت نگینی ریز خرد کنید، سپس به‌همراه مقداری روغن در یک قابلمه مناسب کمی تفت دهید تا پیازها سبک و شفاف شوند.

3 سرخ کردن سیر

سیرها را رنده کنید و به قابلمه پیاز اضافه کنید. سیر را فقط در حدی تفت دهید که عطر آن بلند شود.

4 اضافه کردن ادویه و رب

مقداری زردچوبه به‌همراه زعفران دم کرده را به قابلمه اضافه کنید و 2 دقیقه دیگر مواد را تفت دهید تا با هم ترکیب شوند. سپس, رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنید و به خوبی تفت دهید تا طعم خامی رب گرفته شود.

5

مقداری ادویه کاری و فلفل قرمز به مواد اضافه کنید و یک دقیقه دیگر همه مواد را تفت دهید.

6 سرخ کردن ماهی با سایر مواد

تکه‌های ماهی را به قابلمه اضافه کنید و چند دقیقه ماهی‌ها را تفت دهید. سپس 2 تا 3 پیمانه آب جوش اضافه کنید، به صورتی که آب یک بند انگشت بالاتر از سطح ماهی‌ها باشد، سپس درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید خورش به روغن بیفتد.

خورش ماهی بهتر است با ماهی‌های جنوبی که دارای بافت منسجم تری هستند تهیه شود تا ماهی پس از پخت له نشود.
برای تهیه خورش ماهی می‌توانید از رب خرما هم برای طعم دهی به خورش استفاده کنید.

7 اضافه کردن لیمو ترش و سرو خورش ماهی

پس از اینکه آب اضافی خورش جمع شد، آب لیمو ترش را به‌همراه مقداری نمک به خورش اضافه کنید و یک دقیقه بعد خورش ماهی آماده سرو است.

نکته‌های خورش ماهی

خورش ماهی خوشمزه را به سلیقه خود می‌توانید به‌همراه برنج ساده، زعفرانی یا کته قالبی سرو کنید. خورش ماهی در رستوران‌های بوشهری معمولا به همراه کته قالبی سرو می‌شود.
می‌توانید بسته به ذائقه خود از تمرهندی هم در تهیه خورش ماهی استفاده کنید.
سبزی‌های دیگری که در تهیه خورش ماهی استفاده می‌شوند شامل شنبلیله و گشنیز می‌باشد. می‌توانید در صورت در دسترس بودن از این دو سبزی هم در تهیه خورش ماهی استفاده کنید.

جدول ارزش غذایی در هر وعده

مواد مغذیمقدار٪ نیاز روزانه *
🔥 کالری431.42 kcal-
🥩 پروتئین36.05 g%72
🌾 کربوهیدرات38.72 g%13
🍬 قند6.76 g%14
🥑 چربی17.10 g%24
🧈 چربی اشباع3.43 g%17
🥦 فیبر8.03 g%32
🧂 سدیم167.98 mg%7
* نیاز روزانه بر اساس رژیم 2000 کالری در روز
هنوز هیچ نظری ثبت نشده! ❤️‍🔥
می‌خواهید اولین نفر باشید؟ 😊
امتیاز و نظر شما کمک می‌کند این مقاله را بهتر کنیم! 🤍