مربای آلبالو و شربت آلبالو
- نوشته آلما
- به روز شده در
- در انواع مربا
مربای آلبالو یکی از مرباهای محبوب ایرانی است که از دیرباز در سفرههای ایرانی حضور داشته است. این مربای خوشطعم و رنگارنگ، با ترشی دلچسب آلبالو و شیرینی ملایم شکر، طعمی بینظیر را به ارمغان میآورد و میتواند زینتبخش صبحانهها، عصرانهها و حتی مهمانیهای شما باشد.
مربا آلبالو اصالتاً ایرانی است و از دیرباز در میان خانوادههای ایرانی رواج داشته است. مربا آلبالو را میتوان در هر فصلی از سال مصرف کرد، اما طعم دلچسب آن در گرمای تابستان و کنار نان و کره و خامه، لذتی دوچندان دارد.
طرز تهیه مربای آلبالو فوری
برای طزر تهیه مربای آلبالو فوری و بدون استراحت نیاز است تا کمی آب به آن اضافه کنید. برای این که آلبالوها آب بیاندازد باید به همراه شکر در یخچال استراحت کند تا آب آن خارج شود. اما اگر زمان این کار را ندارید و یک مربا آلبالوی فوری میخواهید، یک لیوان آب به آن اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا آب آلبالوها با قل زدن در آب خارج شود.
میزان شکر برای مربای آلبالو
نسبت آلبالو به شکر در مربا آلبالو معمولاً ۱ به ۱ است، هر یک کیلو آلبالو، یک کیلو شکر نیاز دارد. اما اگر مربای کمشیرینتر را ترجیح میدهید، میتوانید مقدار شکر را به ۸۰۰ گرم کاهش دهید. کم کردن بیش از حد شکر باعث میشود مربا غلظت مناسب نداشته باشد.
میزان آب برای مربای آلبالو
استراحت کردن آلبالو و شکر در یخچال به مدت 24 ساعت باعث می شود تا آب کافی برای تهیه مربیا آلبالو از آلبالوها خارج شود و برای پختن نیازی به آب نداشته باشد. اما اگر میخواهید مربای آلبالو و شربت آلبالو تهیه کنید، باید یک لیوان آب به آن اضافه کنید تا بتوانید شهد آن را بگیرید.
زمان پخت مربای آلبالو
زمان مناسب برای پخت مربای آلبالو 30 دقیقه است. اگر حرارت کم باشد و یا مربا به اندازه کافی غیلظ نشود میتوانید زمان را تا 45 دقیقه نیز افزایش دهید. اما به این نکته مهم توجه کنید که جوشیدن زیاد مربا آلبالو رنگ آن را تیره میکند. برای گرفتن شربت آلبالو در 10 دقیقه ابتدایی به اندازه یک لیوان از شهد آن را خارج کنید و بگذارید تا خنک شود و مربا همچنان قل بزند.
طرز تهیه همزمان مربای آلبالو و شربت آلبالو خانگی خوشرنگ و مجلسی
تهیه شده توسط آلما- مناسب برای 12 نفر
- زمان آماده سازی 10 دقیقه
- زمان پخت 30 دقیقه
- میزان کالری 80 کالری
مواد لازم مربای آلبالو
- آلبالو 1 کیلوگرم
- شکر 1 کیلوگرم
- آب 1 لیوان
- آب لیمو ترش 1 قاشق غذا خوری
- وانیل نوک قاشق چای خوری (اختیاری)
آماده کردن آلبالوها
برای تهیه مربای آلبالو خانگی خوشرنگ و مجلسی، ابتدا باید هسته آلبالوها را جدا کنید و در کاسهای جداگانه نگه دارید. برای جدا کردن هسته آلبالو میتوانید از دستگاه هسته گیر استفاده کنید. اما اگر هسته گیر ندارید بهتر است از یک نی پلاستیکی استفاده کنید تا هستهها به راحتی خارج شود. خلال دندان و چنگال نیز از دیگر ابزارهایی است که گرفتن هسته آلبالو را برای شما راحتتر میکند و همیشه در دسترس است.
چیدن در قابلمه و استراحت آلبالوها
پس از جدا کردن هستهها، یک لایه از آلبالوها را کف قابلمه بریزید تا کف آن را کاملا بپوشاند. سپس یک لایه شکر روی آلبالوها بریزید تا روی آن را بپوشاند. سپس مجددا یک لایه آلبالو بریزید. این کار را تا تمام شدن شکر و آلبالو ادامه دهید.
استراحت دادن آلبالوها
حالا قابلمه حاوی آلبالو را به مدت 24 ساعت در یخچال قرار دهید. این کار باعث میشود که آلبالوها به خوبی آب بیندازند و شهد بیشتری از آنها خارج شود.
شهد گیری از هستهها
هسته آلبالوها را داخل یک قابلمه کوچک بریزید و یک لیوان آب جوش به آن اضافه کنید و اجازه دهید 1 تا 2 دقیقه قل بزند. سپس آب جوش را صاف کنید درون یخچال بگذارید.
پختن مربا و شربت گیری آلبالو
پس از گذشت این زمان، قابلمه را روی حرارت قرار دهید و لیوان آب که از هسته ها گرفتهاید را به آن اضافه کنید. صبر کنید تا آب جوش بیاید و روی آلبالوها کف کند. با کفگیر یا قاشق کف روی آلبالوها را جمع کنید و دور بریزید. کفهای روی مربا باعث کدر شدن مربا آلبالو میشود، این کار را انجام دهید تا مربای شفاف و درخشان شود.
تهیه شربت آلبالو
حرارت را کمی زیاد کنید تا مربا قل بزند. در زمان قل زدن آن را به آرامی هم بزنید تا ته نگیرد و آلبالوها له نشوند. پس از حدود 10 تا 15 دقیقه به اندازه یک لیوان از شهد مربا را جدا کنید و برای شربت درون ظرف شیشهای بریزید و کنار بگذارید تا خنک شود. شربت شما آماده است.
پختن مربای آلبالو و قوام مربا
پس از جدا کردن شربت آلبالو، اجازه دهید مربا 15تا 20 دقیقه دیگر قل بزند تا مربا قوام بگیرد. اگر مربا بیشتر از 30 دقیقه روی حرارت بماند کیفیتش افت میکند و رنگش تیره میشود.
خارج کردن آلبالوها و ادامه یافتن پخت مربا
اگر پس این زمان مربای آلبالو قوام نگرفت، مقداری از آب را جدا کنید و به شربت به عنوان شربت آلبالو استفاده کنید. آلبالوها را خارج کنید و اجازه دهید فقط شربت مربا روی حرارت بماند تا به قوام دلخواه برسد و حالتی کشدار پیدا کند. در آخر آبلیمو و در صورت تمایل وانیل اضافه کنید و هم بزنید.
خنک کردن و نگهداری مربا
حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید مربای آلبالو در دمای محیط کاملا خنک شود، سپس آنرا داخل ظرف شیشهای تمیز و استریل بریزید و داخل یخچال نگهدای کنید.
نکتههای مربای آلبالو و شربت آلبالو
طرز تهیه مربای توت فرنگی خوشرنگ حرفهای با نکتههای کلیدی
مربای توت فرنگی با طعم و عطر بینظیر توت فرنگی، رنگ قرمز زیبا و خواص مفید آن، به عنوان یک صبحانه کامل، میان وعده یا همراه با دسر در سراسر جهان سرو میشود.
طرز تهیه مربای ازگیل خوشمزه و خواص منحصر به فرد ازگیل
ازگیل، میوهای پاییزی خوشمزه با خواص سلامتی فراوان است. ازگیل را میتوان به صورت خام، پخته شده یا در فرآوریهای مختلف مانند مربا، لواشک، شربت و کمپوت مصرف کرد.