آش دوغ
- نوشته رها
- به روز شده در
- در غذا ایرانی
- 1 دیدگاه
آش دوغ از مشهورترین و پرطرفدارترین آشهای ایرانی است. محبوبترین آشی که تقریبا با ذائقهی همهی مردم همخوانی دارد و غذای سبکی است، آش دوغ است. آش دوغ از غذاهای معروف و محلی شهر اردبیل، سرعین و نواحی آذربایجان شرقی میباشد که به روشهای متفاوتی در این شهرها تهیه میشود. طبق سنتهای دلنواز قدیم، اش دوغ را هنوز در مناطق آذربایجان در مراسمهای عروسی و دیگر مراسمها سرو میکنند. آش دوغ اردبیلی مانند آش رشته از حبوبات و سبزیهای معطر محلی تشکیل شده است و با دوغ طعمدار میشود. میتوان آش دوغ را به عنوان میانوعده، پیشغذا یا حتی در وعده ناهار میل کرد. اصل مزه آش دوغ به نوع دوغی بستگی دارد که استفاده میکنید. مثلا دوغ دشت مغان که از میشهای دشت مغان بدست میآید، مزه فوق العادهای دارد, که به دلیل تغذیه گوسفندان با علف خوب و وحشی است. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه آش دوغ اردبیلی در ادامه با سایت رنگ رنگی همراه باشید.
طرز تهیه آش دوغ اصیل اردبیلی
تهیه شده توسط رها- مناسب برای 4 نفر
- زمان آماده سازی 30 دقیقه
- زمان پخت 120 دقیقه
- میزان کالری 160 کالری
مواد لازم آش دوغ
- برنج نصف پیمانه
- نخود 200 گرم
- دوغ 2 لیتر
- سبزی آش 750 گرم
- سیر داغ 1 قاشق غذا خوری
- نعنا داغ 2 قاشق غذا خوری
- پیاز داغ 2 قاشق غذا خوری
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
طرز تهیه آش دوغ اصیل خوشمزه
برای تهیه آش دوغ اردبیلی خوشمزه ابتدا نخود را حداقل از چندساعت قبل در یک کاسه خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود. بهتر است برای اینکه نفخ نخود به طور کامل گرفته شود از شب قبل خیسانده شود و چندین بار آب آن تعویض شود.
پخت نخود
نخود را با آب سرد آبکشی کنید و داخل یک قابلمه مناسب بریزید. چند لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و آنرا روی حرارت قرار دهید تا نخودها به طور کامل پخته شوند.
پخت برنج
داخل یک قابلمه کوچک 2 لیوان آب با مقداری نمک بریزید و روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش بیاید. سپس برنج را بشویید و به آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید برنج نرم شود.
پس از اینکه نخودها پخته شدند, برنج نیم پز شده را به قابلمه حاوی نخود اضافه کنید.
اضافه کردن سبزی آش
سبزی آش را پس از شستشو خرد کنید و به قابلمه حاوی نخود و برنج اضافه کنید. پس از اضافه کردن سبزی نباید درب قابلمه را بگذارید زیرا این کار باعث بد رنگ شدن سبزی آش میشود.
اضافه کردن دوغ
پس از گذشت 30 دقیقه که سبزی آش پخت دوغ را کمکم به قابلمه اضافه کنید و همزمان آش را هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند.
سرو آش
حدود 15 دقیقه بعد از اضافه کردن دوغ ، مقداری نمک و فلفل سیاه به آش اضافه کنید و مزه آن را میزان کنید. آش را در ظرف سرو بریزید و با پیاز داغ کریپسی، سیرداغ و نعناع داغ تزئین کنید.
1 نفر دیدگاه خود را نوشتهاند
الی
روش پخت خیلی خوب و دقیقی است. سپاسگذارم