رنگ رنگی

آش دوغ

آش دوغ

آش دوغ از مشهورترین و پرطرفدارترین آش‌های ایرانی است. محبوب‌ترین آشی که تقریبا با ذائقه‌ی همه‌ی مردم همخوانی دارد و غذای سبکی است، آش دوغ است. آش دوغ از غذاهای معروف و محلی شهر اردبیل، سرعین و نواحی آذربایجان شرقی می‌باشد که به روش‌های متفاوتی در این شهرها تهیه می‌شود. طبق سنت‌های دلنواز قدیم، اش دوغ را هنوز در مناطق آذربایجان در مراسم‌های عروسی و دیگر مراسم‌ها سرو می‌کنند. آش دوغ اردبیلی مانند آش رشته از حبوبات و سبزی‌های معطر محلی تشکیل شده است و با دوغ طعم‌دار می‌شود. می‌توان آش دوغ را به عنوان میان‌‌وعده، پیش‌غذا یا حتی در وعده ناهار میل کرد. اصل مزه آش دوغ به نوع دوغی بستگی دارد که استفاده می‌کنید. مثلا دوغ دشت مغان که از میش‌های دشت مغان بدست می‌آید، مزه فوق العاده‌ای دارد, که به دلیل تغذیه گوسفندان با علف خوب و وحشی است. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه آش دوغ اردبیلی در ادامه با سایت رنگ رنگی همراه باشید.

آش-دوغ

طرز تهیه آش دوغ اصیل اردبیلی

تهیه شده توسط
  • مناسب برای 4 نفر
  • زمان آماده سازی 30 دقیقه
  • زمان پخت 120 دقیقه
  • میزان کالری 160 کالری

مواد لازم آش دوغ

  • برنج نصف پیمانه
  • نخود 200 گرم
  • دوغ 2 لیتر
  • سبزی آش 750 گرم
  • سیر داغ 1 قاشق غذا خوری
  • نعنا داغ 2 قاشق غذا خوری
  • پیاز داغ 2 قاشق غذا خوری
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

طرز تهیه آش دوغ اصیل خوشمزه

1

برای تهیه آش دوغ اردبیلی خوشمزه ابتدا نخود را حداقل از چندساعت قبل در یک کاسه خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود. بهتر است برای اینکه نفخ نخود به طور کامل گرفته شود از شب قبل خیسانده شود و چندین بار آب آن تعویض شود.

پخت نخود

2

نخود را با آب سرد آبکشی کنید و داخل یک قابلمه مناسب بریزید. چند لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و آن‌را روی حرارت قرار دهید تا نخودها به طور کامل پخته شوند.

پخت برنج

3

داخل یک قابلمه کوچک 2 لیوان آب با مقداری نمک بریزید و روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش بیاید. سپس برنج را بشویید و به آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید برنج نرم شود.

4

پس از اینکه نخودها پخته شدند, برنج نیم پز شده را به قابلمه حاوی نخود اضافه کنید.

در شهر اردبیل سبزی آش شامل تره، شوید و جعفری به مقدار یکسان است, که برای پخت آش استفاده می‌کنند.

اضافه کردن سبزی آش

5

سبزی آش را پس از شستشو خرد کنید و به قابلمه حاوی نخود و برنج اضافه کنید. پس از اضافه کردن سبزی نباید درب قابلمه را بگذارید زیرا این کار باعث بد رنگ شدن سبزی آش می‌شود.

اگر می‌خواهید سبزی آش در زمان پخت خوشرنگ تر بماند قبل از اضافه کردن سبزی به مواد دیگر کمی نمک به قابلمه نخود و برنج اضافه کنید.

اضافه کردن دوغ

6

پس از گذشت 30 دقیقه که سبزی آش پخت دوغ را کم‌کم به قابلمه اضافه کنید و همزمان آش را هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند.

برای تهیه آش دوغ معمولا از دوغ محلی استفاده می‌شود البته اگر دوغ محلی در دسترس ندارید می‌توانید از دوغ پاستوریزه گازدار نیز استفاده کنید.
پس از اضافه کردن دوغ نباید درب قابلمه را بگذاریم زیرا ممکن است دوغ ببرد و ظاهر آش خراب شود.

سرو آش

7

حدود 15 دقیقه بعد از اضافه کردن دوغ ، مقداری نمک و فلفل سیاه به آش اضافه کنید و مزه آن را میزان کنید. آش را در ظرف سرو بریزید و با پیاز داغ کریپسی، سیرداغ و نعناع داغ تزئین کنید.

نکته‌های آش دوغ

اگر تمایل دارید آش دوغ را با گوشت تهیه کنید برای مقدار مواد بالا می‌توانید بین 250 تا 400 گرم گوشت گوسفندی را به‌همراه یک عد پیاز و مقداری زردچوبه در یک قابلمه جداگانه بپزید. پس از اینکه گوشت پخت آن‌را به صورت ریش ریش خرد کنید و به سایر مواد آش اضافه کنید.
لطفا به این مطلب امتیازی دهید و نظر خود را بگویید:

1 نفر دیدگاه خود را نوشته‌اند

  • الی

    روش پخت خیلی خوب و دقیقی است. سپاسگذارم