رنگ رنگی

ته چین بادمجان و مرغ

ته چین بادمجان و مرغ

ته چین مرغ و بادمجان یکی از محبوب‌ترین انواع ته چین در ایران است که با ترکیبی از مرغ پخته شده، بادمجان سرخ شده، برنج زعفرانی، ماست و زعفران، طعمی بی‌نظیر و مجلسی به خود می‌گیرد. این غذا معمولاً در مهمانی‌ها و مناسبت‌های خاص سرو می‌شود و به دلیل ظاهر زیبا و طعم دلپذیرش، همیشه مورد توجه مهمانان قرار می‌گیرد. تهچین نمادی از مهمان نوازی و احترام در فرهنگ ایرانی است.

ته چین از جمله غذاهای اصیل ایرانی است که قدمت آن به دوران باستان می رسد. در کتاب‌های آشپزی دوره قاجار، از ته چین به عنوان غذایی مجلسی و اعیانی یاد شده است. در آن زمان، ته چین را با گوشت‌های مختلفی مانند گوشت گوسفند، مرغ و بلدرچین تهیه می‌کردند.

ته چین بادمجان و مرغ می‌تواند به عنوان یک وعده غذایی کامل و مغذی برای شام یا ناهار سرو شود. در ادامه با آموزش ته چین مرغ و بادمجان با سایت رنگ رنگی همراه باشید.

ته-چین-بادمجان-و-مرغ

طرز تهیه ته چین مرغ و بادمجان خوشمزه و مجلسی

تهیه شده توسط
  • مناسب برای 5 نفر
  • زمان آماده سازی 30 دقیقه
  • زمان پخت 45 دقیقه
  • میزان کالری 320 کالری

مواد لازم

  • برنج 4 پیمانه
  • سینه مرغ 1 عدد
  • بادمجان 4 عدد متوسط
  • پیاز 2 عدد متوسط
  • زرده تخم مرغ 3 عدد
  • زعفران دم کرده 1 استکان
  • ماست 1 لیوان
  • آب 2 لیوان
  • روغن به میزان لازم
  • نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
  • زرشک 1 قاشق غذا خوری (اختیاری)

طرز تهیه ته چین بادمجان و مرغ خوشمزه و مجلسی

1

برای تهیه ته چین مرغ و بادمجان مجلسی ابتدا بادمجان‌ها را پوست بگیرید و به صورت حلقه‌ای خرد کنید. سپس مقداری نمک روی بادمجان‌ها بپاشید و در سبد قرار دهید تا آب آنها خارج شود. پس از اینکه آب بادمجان کشیده شد آن‌ها را سرخ کنید و کنار بگذارید.

آب پز کردن سینه مرغ

2

سینه مرغ را به همراه نصف پیاز، مقداری زردچوبه، نمک و فلفل سیاه بریزید و 2 لیوان آب درون یک قابلمه بریزید و روی گاز بگذارید و اجازه دهید تا با حرارت متوسط آب پز شد. در زمان آب پز شدن مرغ، چند بار آن را بچرخانید تا همه جای آن به خوبی پخته و طعم دار شود.

سرخ کردن پیاز و مرغ و ادویه

3

حالا پیاز را به صورت ریز خرد کنید و چند دقیقه در تابه حاوی روغن داغ تفت دهید تا پیاز سبک و شیشه‌ای شود. سینه مرغ پخته شده را به صورت ریش ریش خرد کنید، سپس به همراه مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به پیاز اضافه کنید و کمی هم بزنید تا ترکیب شوند. سپس 1 قاشق غذاخوری زعفران دم کرده اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید. در صورت تمایل به استفاده از زرشک، در این مرحله زرشک را اضافه کنید و با سایر مواد تفت دهید.

پخت و آبکشی کردن برنج ته چین

4

برنج را به‌همراه 1 قاشق چایخوری نمک و 2 قاشق غذاخوری روغن مایع به یک قابلمه آب اضافه کنید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا جوش بی آید و قل بزند. پس از 7 الی 10 دقیقه زمانی که برنج نرم شد درون آب کش بریزید و آبکشی کنید. بهتر است که برنج را از چند ساعت قبل در آب بگذارید تا نرم شود(یا به اصطلاح خیس بخورد).

ترکیب کردن مواد

5

در این مرحله برنج آب کش شده، ماست، زرده تخم مرغ را درون یک کاسه بزرگ بریزید و به خوبی هم بزنید. در هنگام هم زدن، باقی زعفران دم کرده را کم کم به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا برج به خوبی رنگ بگیرد.

چیدن ته چین در قابلمه

6

کف یک قابلمه نچسب کمی روغن بریزید و پخش کنید تا کف و دیواره‌های قابلمه چرب شود. نصف مخلوط برنج را درون قابلمه بریزید و با پشت قاشق به خوبی فشرده کنید. سعی کنید سطح برنج را کاملا صاف و یک دست کنید. سپس مخلوط مرغ را برروی آن بریزید و بادمجان را روی مرغ ها بچینید. فراموش نکنید که مواد را با فاصله یک سانتی از دیواره ها قابلمه بریزید و به دیواره‌های قابلمه نچسبانید. سپس برنج باقیمانده را روی مواد بریزید و کمی فشرده کنید.

دم کردن برنج

7

درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید با حرارت بسیار ملایم دم بکشد و ته دیگ و دیواره‌های آن طلایی شود. برای اینکه ته چین نسوزد حتما زیر قابلمه شعله پخش کن قرار دهید. حدود 45 دقیقه تا یک ساعت برای دم کشیدن ته چین مرغ و بادمجان زمان نیاز است.

نکته‌های ته چین بادمجان و مرغ

می‌توانید ته چین بادمجان و مرغ را در فر نیز تهیه کنید به این صورت که مواد را داخل قالب مخصوص بریزید و روی قالب را فویل بپیچید و چند سوراخ ایجاد کنید و در فر بمدت ۶۰ دقیقه قرار دهید و در آخر فویل را بردارید و گریل را روشن کنید تا روی ته چین نیز طلایی شود.
برای تزئین ته چین مرغ و بادمجان می توانید از خلال بادام، پسته، زرشک و کشمش استفاده کنید.
ته چین مرغ و بادمجان را می‌توان با ته دیگ برنجی و یا ته دیگ نان درست کنید که هر کدام ظاهر زیبا و طعم دلچسبی دارد.
اگر می خواهید ته چین شما رژیمی باشد، می توانید از مرغ بدون پوست و استخوان استفاده کنید و یا مقدار روغن سرخ کردن بادمجان را کم کنید.
لطفا به این مطلب امتیازی دهید و نظر خود را بگویید:

2 نفر دیدگاه خود را نوشته‌اند

  • فاطمه

    من عاشق ته چین هستم. واقعا ترکیب ته چین و بادمجان رو دوست دارم 😍😍😍

  • ا لی

    خیلی دقیق و مرحله به مرحله توضیح داده بودید. من درست کردم و واقعا حرفه ای شد.