رنگ رنگی

مرغ دودی

مرغ دودی

مرغ دودی ایرانی یک غذای سنتی و محبوب در ایران است که به ویژه در شمال کشور، به خصوص استان‌های گیلان و مازندران، تهیه می‌شود. این غذا با استفاده از مرغ که به طور خاص دودی شده است تهیه می‌شود و طعم و عطر خاصی دارد که حاصل فرآیند دودی کردن می‌باشد که برای طعم دودی آن از دود زغال گداخته استفاده می‌شود.

مرغ دودی ذغالی را می‌توانید بدون نیاز به منقل به راحتی در خانه بر روی گاز تهیه کنید. تهیه مرغ دودی در منزل یک ترفند عالی برای کسانی است که از طعم تکراری مرغ خسته شده‌اند و به دنبال یک طعم خاص هستند. مرغ دودی به تنهایی یک غذای خاص و خوش‌طعم است اما با این حال مرغ دودی ذغالی با دستورهای متنوعی تهیه می‌شود.

تهیه مرغ دودی با سس سفید

تهیه مرغ دودی با سس مایونز یا سس سفید از رایج ترین آنهاست. سس مایونز یا سس سفید به مرغ دودی یک طعم خامه‌ای و چرب اضافه می‌کند که مزه دودی مرغ را کمی ملایم‌تر می‌کند .علاوه بر آن بافت مرغ دودی با سس مایونز نرم‌تر و کرمی‌تر می‌شود. سس مایونز به دلیل چربی زیاد، میزان کالری غذا را به طور قابل توجهی افزایش می‌دهد.

تهیه مرغ دودی با ماست

ماست به مرغ دودی یک طعم ترش و تازه اضافه می‌کند که می‌تواند طعم دودی را تکمیل کند. بافت مرغ دودی با ماست نرم و مرطوب می‌شود و چربی آن کمتر از سس مایونز است. تهیه مرغ دودی با ماست نسبت به تهیه مرغ دودی با سس مایونز کالری کمتری دارد و برای افرادی که به دنبال کاهش کالری هستند، به خصوص در رژیم‌های کم‌چرب مناسب‌تر است. از آن گذشته ماست حاوی مقدار قابل توجهی پروتئین و کلسیم است که برای سلامت استخوان‌ها مفید است. برای تهیه مرغ دودی با ماست، 2 قاشق سس مایونز ذکر شده در دستور را با 2 قاشق غذاخوری ماست جایگزین کنید.

تهیه مرغ دودی با سس مایونز و ماست

ترکیب سس مایونز و ماست به مرغ دودی یک طعم متعادل‌تر می‌دهد که هم کمی چرب و هم تازه است. بافت مرغ دودی ذغالی با این ترکیب نرم و آبدار می‌شود و مقدار چربی آن متوسط و متعادل است. برای تهیه مرغ دودی با سس مایونز و ماست، 1 قاشق از سس مایونز ذکر شده در دستور را با 1 قاشق غذاخوری ماست جایگزین کنید.

مرغ دودی به همراه سس مایونز یا ماست یا ترکیب هر دو، تنوع زیادی در طعم و بافت ایجاد می‌کند و می‌تواند متناسب با نیازهای مختلف رژیمی و ذائقه‌ها خود این ترکیب‌ها را انتخاب و امتحان کنید. در ادامه برای مشاهده آموزش کامل طرز تهیه مرغ دودی ذغالی خوشمزه در منزل با سایت رنگ‌رنگی همراه باشید.

مرغ-دودی

طرز تهیه مرغ دودی خوشمزه در منزل

تهیه شده توسط
  • مناسب برای 4 نفر
  • زمان آماده سازی 30 دقیقه
  • زمان پخت 20 دقیقه
  • میزان کالری 200 کالری

مواد لازم مرغ دودی

  • ران مرغ یا سینه مرغ 4 تکه
  • پیاز 2 عدد بزرگ
  • زعفران دم کرده 4 قاشق غذا خوری
  • آب لیمو ترش 2 قاشق غذا خوری
  • نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
  • روغن مایع نصف قاشق مرباخوری
  • ذغال 1 تکه بزرگ
  • سس مایونز 2 قاشق غذا خوری (اختیاری)

روش طبخ مرغ دودی خوشمزه در منزل

1

برای تهیه مرغ دودی مجلسی ابتدا تکه‌های مرغ را به نمک، فلفل سیاه و زردچوبه آغشته کنید حداقل 30 دقیقه در یخچال قرار دهید تا استراحت دهید.

سرخ کردن مرغ

2

یک تابه مناسب را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن به آن اضافه کنید. پس از داغ شدن روغن، تکه‌های مرغ مزه دار شده را داخل تابه بچینید و تمام قسمت‌های گوشت مرغ را به خوبی سرخ کنید تا کاملا طلایی شوند. سپس مرغ‌های سرخ شده را از تابه خارج کنید و کنار بگذارید.

تفت دادن پیاز و ترکیب سایر مواد

3

حالا پیازها را به صورت خلالی درشت خرد کنید و با مقداری روغن داخل تابه تفت دهید تا پیازها کاملا کاراملی شوند. پس از سرخ و کاراملی شدن پیاز‌ها, سس مایونز را به‌همراه زعفران دم کرده و آب لیمو ترش به تابه اضافه کنید.

استفاده از سس مایونز در دستور پخت مرغ دودی ذغالی اختیاری است و اگر بخواهید می‌توانید سس مایونز را حذف کنید و یا طبق توضیحات بالا آن را با ماست جایگزین کنید.

تهیه سس مرغ دودی

4

نصف فنجان آب جوش را به‌همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به تابه اضافه کنید و به خوبی تفت دهید تا با هم یکدست شوند.

مزه دار کردن مرغ دودی با سس

5

تکه‌های ران و سینه مرغ سرخ شده را به تابه پیاز اضافه کنید و با قاشق سس را روی مرغ بریزید, تا مرغ کاملا به سس آغشته شود. سپس درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید گوشت مرغ به طور کامل بپزد. در همین زمان ذغال را برروی اجاق بگذارید تا کاملا سرخ و گداخته شود.

در هر مرحله از طبخ در صورتی که آب غذا کم بود می‌توانید کمی آب جوش به تابه بی‌افزایید.

دودی کردن مرغ با ذغال

6

پس از اینکه مرغ کاملا پخت, یک فضای خالی بین مرغ‌ها ایجاد کنید. لبه‌های یک تکه ورق آلومینیومی را به بالا خم کنید تا شبیه به یک کاسه شود و زمانی که آن را درون فضای خالی بین مرغ‌ها قرار می‌دهید سس به داخل آن نریزد. سپس ورق آلمینیومی را دورن حفره‌ای که در بین مرغ‌های ایجاد کرده‌اید قرار دهید و ذغال کاملا روشن و گداخته را روی فویل قرار دهید و چند قطره روغن مایع روی ذغال بریزید. درب تابه را سریع و محکم ببندید تا روزنه‌ای به بیرون نداشته باشد و دود درون تابه بپیچد.

طعم دار کردن مرغ با دود

7

مدت 15 دقیقه زمان دهید تا مرغ طعم دودی بگیرد. پس از اینکه مرغ دودی آماده شد، آن‌را داخل ظرف سرو بکشید، سپس باقیمانده سس درون قابلمه را به مرغ اضافه کنید و به‌همراه برنج سرو کنید.

لطفا به این مطلب امتیازی دهید و نظر خود را بگویید:

3 نفر دیدگاه خود را نوشته‌اند

  • س اکبری

    دستور خیلی خوبی بود. من درست کردم و خانواده هم خیلیی دوست داشتن.

  • تارا

    با این رسپی خیلی خوب شد

  • نسترن رحیمی

    بسیار عالی بود.من امتحان کردم.