حلوا سارای
حلوا سارای یکی از انواع حلواهای خوشمزه و پرطرفدار ترکیهای است، طعم این حلوا شبیه به لوکوم شیر است و از نظر ارزش غذایی یک خوراکی مقوی و کامل به حساب میآید. این حلوای خوشمزه برخلاف حلواهای معروف ایرانی بیشتر شبیه به یک نوع شیرینی میباشد که در مراسمهای خاص و مناسبتهای مذهبی در میان مردم پخش میشود. طرز تهیه این حلوا بسیار ساده است و زمان زیادی از شما نمی گیرد، همچنین به مواد اولیه زیادی نیز نیاز ندارد و معمولا در هر خانهای پیدا میشود. برای مشاهده این آموزش در ادامه با سایت رنگ رنگی همراه باشید.
طرز تهیه حلوا سارای ترکیهای خوشمزه و مقوی
تهیه شده توسط اشکان- مناسب برای 4 نفر
- زمان آماده سازی 30 دقیقه
- زمان پخت 30 دقیقه
- میزان کالری 300 کالری
مواد لازم حلوای سارای
- آرد سفید ( 400 گرم) 3 لیوان
- روغن مایع یک چهارم لیوان
- کره ( 70 گرم) 2 تا 3 قاشق غذا خوری
- پودر قند 1 لیوان
- پودر هل 1 قاشق چای خوری
- پودر زنجبیل 1 قاشق چای خوری
- دارچین 1 قاشق چای خوری
طرز تهیه حلوا سارای ترکیهای
برای تهیه حلوا سارای ترکیهای ابتدا داخل یک تابه آرد را الک کنید، تابه را روی حرارت بگذارید و مرتب هم بزنید تا بوی خامی آرد گرفته شود ولی تغییر رنگ ندهد. تقریبا ۵ تا ۶ دقیقه تفت دادن کافی است. سپس آرد را داخل صافی بریزید تا اگر گولهای در آن است صاف شود و مجددا داخل تابه بریزید و روی حرارت بگذارید و کمی تفت دهید تا آرد داغ شود.
کره ذوب شده و روغن را به آرد اضافه کنید و مواد را خوب مخلوط کنید و به مدت 10 دقیقه تفت دهید. در ادامه تابه را از روی حرارت بر دارید تا کمی دمای آرد پایین آید.
پس از اینکه دمای آرد پایین آمد پودر قند،پودر هل، پودر زنجبیل و پودر دارچین را به آن اضافه و مخلوط کنید. 3 دقیقه دیگر مواد را روی حرارت ملایم به خوبی تفت دهید تا کاملا با یکدیگر ترکیب شوند.
مایه حلوا را در قالب مورد نظر بریزید. سپس با پشت قاشق روی آن را صاف کنید و فشار دهید تا کاملا داخل قالب فیکس شود. حدود ۱۰ دقیقه به حلوا زمان دهید تا خنک شود.
پس از خنک شدن به وسیله یک چاقو تیز آن را به شکل مربع یا لوزی برش بزنید و حداقل ۱ ساعت داخل یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد. پس از گذشت این زمان حلوا سارای آماده است و می توانید آن را با پودر قند و مقداری خلال پسته و گل محمدی تزیین کنید.