
طرز تهیه شیرینی زنجبیلی ترد و نرم خانگی
شیرینی زنجبیلی، یکی از شیرینیهای سنتی و محبوب ایرانی است که قدمت آن به دوران قاجار میرسد. همچنین شیرینی زنجبیلی در کشورهای اطراف هم از جایگاه مطلوبی برخودار است. شیرینی زنجبیلی با عطر و طعم گرم و دلنشین زنجبیل، در ایام عید نوروز و سایر مناسبتها طرفداران زیادی دارد. مواد اصلی شیرینی زنجبیلی شامل آرد، شکر، روغن، زنجبیل، تخم مرغ و بیکینگ پودر است که در هر خانهای موجود است. تهیه شیرینی زنجبیلی نیاز به ابزار خاصی ندارد و میتوانید به راحتی در منزل تهیه کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید. علاوه بر طعم دلنشین، شیرینی زنجبیلی خواص مفید زیادی نیز دارد. زنجبیل ، طبع گرمی دارد و برای گوارش مفید است. همچنین زنجبیل خاصیت ضد التهابی دارد و میتواند به تسکین دردهای عضلانی و مفصلی کمک کند. در ادامه برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه شیرینی زنجبیلی با سایت رنگ رنگی همراه باشید.

شیرینی زنجبیلی
تهیه شده توسط هانا- زمان آماده سازی 30 دقیقه
- زمان پخت 30 دقیقه
- مناسب برای 4 نفر
- میزان کالری 210 کالری
مواد لازم شیرینی زنجبیلی
مواد | مقدار | |
---|---|---|
آرد سفید قنادی (سه صفر) | 3 لیوان | |
پودر قند | 2 لیوان | |
پودر زنجبیل | 1 قاشق غذا خوری | |
روغن جامد | 1 لیوان | |
بیکینگ پودر سر پر | 1 قاشق چای خوری | |
تخم خرفه برای تزئین | به میزان لازم |
1 طرز تهیه شیرینی زنجبیلی خوشمزه
برای تهیه شیرینی زنجبیلی ساده و خوشمزه ابتدا فر را با دمای 160 درجه سانتیگراد روشن کنید و اجازه دهید گرم شود.
2 ترکیب پودر قند و روغن
روغن جامد را بههمراه پودر قند درون یک کاسه بریزید و با دور تند همزن حدود 7 تا 10 دقیقه مخلوط کنید تا بافت مواد پوک و رنگشان سفید شود.
3 اضافه کردن زنجبیل
پودر زنجبیل را بههمراه بیکینگ پودر به کاسه اضافه کنید و چند ثانیه مخلوط کنید تا فقط مواد یکدست شوند.
4 اضافه کردن آرد و ورز دادن خمیر
آرد را الک کنید و کمکم به مواد داخل کاسه اضافه کنید, مواد را ابتدا با لیسک مخلوط کنید تا کمی بافت سفتی بگیرد. سپس با نوک انگشت مخلوط کنید تا بافت خمیر نرم و لطیف شود. لزوما همه آرد مصرف نمیشود بلکه آرد را تا وقتی اضافه کنید که خمیری نرم و لطیف که به دست نچسبد درون کاسه شکل بگیرد.
پس از اینکه خمیر جمع شد، آنرا به خوبی با نوک انگشت ورز دهید تا کاملا صاف و یکدست شود، سپس سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.
6 فرم دادن شیرینی زنجبیلی
به اندازه یک گردو از خمیر بردارید و آنرا به صورت گرد شکل دهید، سپس درون سینی فر قرار دهید و کمی تخم خرفه روی شیرینی بپاشید و کمی فشار دهید تا قطر شیرینی کم شود.
7 پخت شیرینی زنجبیلی در فر
وقتی همه شیرینی زنجبیلیها را شکل دادید و درون سینی فر چیدید، سینی را درون فر قرار دهید تا شیرینیها به مدت 15 دقیقه بپزند. سپس فر را خاموش کنید و اجازه دهید شیرینی زنجبیلیها کمی خنک شوند.
پس از اینکه شیرینیها خنک شدند، سینی را از فر خارج کنید و شیرینی زنجبیلیهای خوشمزه و جذاب را درون ظرف سرو بچینید.
نکتههای شیرینی زنجبیلی
جدول ارزش غذایی در هر وعده
مواد مغذی | مقدار | ٪ نیاز روزانه * |
---|---|---|
🔥 کالری | 1010.42 kcal | - |
🥩 پروتئین | 0.34 g | %1 |
🌾 کربوهیدرات | 122.79 g | %41 |
← 🍬 قند | 119.89 g | %240 |
🥑 چربی | 60.16 g | %86 |
← 🧈 چربی اشباع | 29.48 g | %147 |
🥦 فیبر | 0.53 g | %2 |
🧂 سدیم | 134.71 mg | %6 |
* نیاز روزانه بر اساس رژیم 2000 کالری در روز |