رنگ رنگی

ماهی لاپلو

طرز تهیه ماهی لاپلو جنوبی و خوشمزه

ماهی لاپلو از غذاهای سنتی جنوب ایران است که با ترکیب برنج، ماهی، سبزی‌های معطر و ادویه‌جات خوش عطر تهیه می‌شود. ماهی لا پلو معمولاً با فیله ماهی تهیه می‌شود که مزه‌ای ترد و خوشمزه دارد، در ادامه برای مشاهده آموزش مرحله به مرحله ماهی لاپلویی با سایت رنگ رنگی همراه باشید.

ماهی-لاپلو

ماهی لاپلو

تهیه شده توسط
  • زمان آماده سازی 45 دقیقه
  • زمان پخت 45 دقیقه
  • مناسب برای 6 نفر
  • میزان کالری 180 کالری

مواد لازم

موادمقدار
برنج4 پیمانه
فیله ماهی600 گرم
سبزی معطر350 گرم
پیاز1 عدد
سیر2 تا 3 حبه
زعفران دم کردهبه میزان لازم
پودر سیر و دارچین و زنجبیلبه میزان لازم
ادویه کاریبه میزان لازم
نمک و فلفل قرمز و فلفل سیاه و زردچوبهبه میزان لازم
روغنبه میزان لازم

1 طرز تهیه ماهی لاپلو جنوبی و خوشمزه

برای تهیه ماهی لاپلویی به روش جنوبی ابتدا برنج را آماده آبکش کردن کنید سپس سراغ مواد میانی برنج بروید. برای این منظور برنج را خیس کنید و قابلمه‌ای را تا نیمه آب کنید و صبر کنید تا بجوش آید.

2

آب برنج خیس خورده را خالی کنید و برنج را داخل آب در حال جوشیدن بریزید و اجازه دهید تا برنج بپزد تا جایی که اطراف آن نرم و وسط آن سفت باشد. سپس برنج را آبکش کنید.

3 مزه دار کردن ماهی

ماهی‌های بدون استخوان و فیله را به صورت نگینی خرد کنید, سپس ادویه کاری، زردچوبه، نمک، پودر سیر، فلفل قرمز، زنجبیل را روی ماهی‌ها بپاشید و با دست ماهی‌ها را با ادویه‌ها ترکیب کنید.

4 آماده کردن و ترکیب مواد ماهی

ماهی‌های مزه‌دار شده را در تابه‌ای با کمی روغن تفت دهید. چون ماهی گوشت نرمی دارد و خیلی زود می‌پزد نیاز نیست زیاد تفت بدهید. کمی که رنگ ماهی‌ها تغییر کرد آن‌ها را از روغن خارج کنید.

5

پیاز را نگینی کنید و داخل همان تابه ماهی بریزید و تفت دهید تا نرم و سبک شود.

6

سیرها را رنده کنید و پس از اینکه پیاز سرخ شد اضافه کنید و تفت دهید.

7

سبزی‌های معطر, دارچین و کمی زعفران دم کرده را به‌همراه ماهی‌های سرخ شده اضافه کنید و همگی مواد را زیر و رو کنید تا کاملا مخلوط شوند و تفت بخورند. سپس تابه را از روی حرارت بردارید.

8 چیدن ته‌دیگ

قابلمه مناسبی را روی حرارت بگذارید, روغن بریزید, سپس مقداری زردچوبه را سرخ کنید و ته دیگ مورد علاقه خودتان را قرار دهید.

9 چیدن لایه‌های ماهی لاپلو در قابلمه

روی ته دیگ لایه لایه به ترتیب مقداری برنج و سپس کمی از مخلوط ماهی بریزید تا همه مواد تمام شود. روی حرارت نسبتا زیاد قرار دهید تا بخار داخل قابلمه بپیچد سپس حرارت را کم کنید تا ماهی لاپلویی دم بکشد.

حدودا 1 ساعت تا 1 ساعت 15 دقیقه زمان لازم است تا ماهی لاپلویی به آرامی پخته شود.

10 برنج زعفرانی برای تزئین

برای سرو مقداری برنج از روی قابلمه بردارید، سپس با زعفران دم‌کرده و مقدار کمی روغن یا کره, مخلوط کنید و برای تزئین روی پلو کنار بگذارید.

11 سرو ماهی لاپلویی

با کفگیر بقیه برنج را با ماهی که به صورت لایه لایه است زیر و رو کنید تا کاملا مخلوط شود, در ظرف سرو بکشید و روی آن را با برنج زعفرانی تزئین کنید.

جدول ارزش غذایی در هر وعده

مواد مغذیمقدار٪ نیاز روزانه *
🔥 کالری410.82 kcal-
🥩 پروتئین27.68 g%55
🌾 کربوهیدرات43.69 g%15
🍬 قند1.52 g%3
🥑 چربی12.90 g%18
🧈 چربی اشباع2.69 g%13
🥦 فیبر2.83 g%11
🧂 سدیم96.08 mg%4
* نیاز روزانه بر اساس رژیم 2000 کالری در روز
هنوز هیچ نظری ثبت نشده! ❤️‍🔥
می‌خواهید اولین نفر باشید؟ 😊
امتیاز و نظر شما کمک می‌کند این مقاله را بهتر کنیم! 🤍