
طرز تهیه نون خامهای خانگی با طعم قنادی 🍰 (آسان + پیمانهای)
- نوشته هانا
- به روز شده در
- در انواع کیک و شیرینی
معرفی نون خامهای
نان خامهای یکی از محبوبترین شیرینیهای ایرانی است که با پوسته ترد و خامه نرم در قلب همه جا باز کرده. این شیرینی کلاسیک که در قنادیهای ایران پرطرفدار است، با دستور خانگی هم به همان کیفیت قابل تهیه است.
تاریخچه و اصالت نان خامهای
نان خامهای ریشه در قنادیهای سنتی ایران دارد و از شیرینیهای فرانسوی مانند شوپف الهام گرفته شده. این شیرینی در جشنها و مهمانیهای ایرانی جایگاه ویژهای دارد و نمادی از مهماننوازی است.
فواید سلامتی نان خامهای
خامه قنادی سرشار از کلسیم و پروتئین است و تخم مرغ موجود در خمیر منبع خوبی از ویتامین D محسوب میشود. با این حال، به دلیل کالری بالا، بهتر است در حد متعادل مصرف شود.
طرز تهیه نان خامهای با لیوان
برای تهیه نان خامهای با لیوان، به جای پیمانه از یک لیوان استاندارد (250 میلیلیتر) استفاده کنید. یک پیمانه معادل یک لیوان معمولی است. این روش برای آشپزهای خانگی بدون ابزار حرفهای بسیار ساده است.
تهیه نان خامهای بدون فر
برای تهیه بدون فر، یک قابلمه را با شعلهپخشکن روی حرارت ملایم گرم کنید. سینی کوچک با کاغذ روغنی را داخل آن قرار دهید و خمیر را قیف بزنید. درب قابلمه را با دمکنی ببندید و 35 دقیقه بپزید.
روشهای جایگزین حرفهای بدون ماسوره
1) استفاده از کیسه فریزر: خامه را در کیسه ریخته، گوشه آن را با قیچی (به اندازه 5-7 میلیمتر) ببرید و مانند ماسوره حرفهای استفاده کنید.
2) روش قاشقی: با قاشق مرباخوری در مرکز هر نان سوراخی ایجاد کرده و خامه را به آرامی تزریق نمایید.
3) روش سرنگ: با سرنگ شیرینیپزی بدون سوزن، خامه را با دقت داخل نانها تزریق کنید.
طرز تهیه نان خامهای با روغن مایع
برای نان خامهای با روغن مایع، کره را با 50 میلیلیتر روغن مایع جایگزین کنید. این روش هزینه کمتری دارد و بافت سبکتری به شیرینی میدهد.
طرز تهیه نان خامهای در توستر
اگر توستر دارید، سینی را در توستر با دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 25 تا 30 دقیقه قرار دهید. مراقب باشید نانها بیش از حد برشته نشوند.

نون خامهای
تهیه شده توسط هانا- زمان آماده سازی 15 دقیقه
- زمان پخت 35 دقیقه
- مناسب برای 12 نفر
- میزان کالری 206 کالری
مواد لازم نون خامهای
مواد | مقدار | |
---|---|---|
آرد سفید الک شده ترجیحاً آرد قنادی استفاده کنید | 1 پیمانه | |
تخم مرغ نیم ساعت در دمای محیط قرار دهید | 4 عدد | |
خامه قنادی سرد برای پر کردن داخل نون خامهای ها | 300 گرم | |
آب | 1 پیمانه | |
کره نرم شده | 50 گرم | |
شکر | 1 قاشق غذا خوری | |
وانیل ترجیحاً وانیل خالص | یک چهارم قاشق چای خوری | |
بیکینگ پودر | یک چهارم قاشق چای خوری | |
پودر پسته (اختیاری) برای تزئین | 1 تا 2 قاشق غذا خوری |
1 تهیه خمیر پایه
آب، کره و شکر را در قابلمهای روی حرارت متوسط قرار دهید. مرتب هم بزنید تا شکر حل شود و مخلوط به جوش آید.
2 تهیه خمیر نان خامهای
پس از جوش آمدن مخلوط، حرارت را کم کنید و آرد الکشده را یکجا اضافه کنید. به مدت 2 تا 3 دقیقه هم بزنید تا خمیر یکدست و بدون گلوله شود.
3 خنک کردن خمیر
خمیر را از روی حرارت بردارید و در ظرف دیگری کمی ورز دهید تا ولرم شود. این کار باعث میشود تخم مرغها هنگام اضافه شدن نپزند.
4 اضافه کردن تخم مرغ
تخم مرغها را یکییکی اضافه کنید. هر تخم مرغ را با همزن برقی یا قاشوق یک دقیقه مخلوط کنید تا خمیر کاملاً یکدست شود.
5 تکمیل مایه شیرینی
وانیل و بیکینگ پودر را اضافه کنید و فقط تا حد مخلوط شدن هم بزنید. حالا مایه را داخل قیف بریزید.
6 قالب زدن نانها
فر را با دمای 200 درجه سانتیگراد گرم کنید. روی سینی فر کاغذ روغنی بگذارید و مایه را به صورت دایرههایی با فاصله روی آن بریزید.
7 پخت نان خامهای
سینی را به مدت 30 تا 35 دقیقه در فر قرار دهید. در 5 دقیقه آخر، گریل را روشن کنید تا روی نانها طلایی شود.
8 پر کردن با خامه
پس از خنک شدن نانها، خامه سرد را با همزن بزنید تا فرم بگیرد. سپس با قیف و ماسوره، داخل هر نان را از خامه پر کنید.
9 تزیین نان خامهای
برای تزیین، روی نانها پودر پسته یا شکلات ذوبشده بریزید. میتوانید از ترافل رنگی هم استفاده کنید.
نکتههای نون خامهای
پرسشهای متداول نون خامهای
چرا نونهای من پف نمیکنند؟
آیا میتوان نون خامهای را بدون فر تهیه کرد؟
آیا میتوانم از خامه معمولی استفاده کنم؟
چگونه نان خامهای را ترد نگه دارم؟
جدول ارزش غذایی در هر وعده
مواد مغذی | مقدار | ٪ نیاز روزانه * |
---|---|---|
🔥 کالری | 206.95 kcal | - |
🥩 پروتئین | 4.76 g | %10 |
🌾 کربوهیدرات | 14.84 g | %5 |
← 🍬 قند | 2.09 g | %4 |
🥑 چربی | 14.29 g | %20 |
← 🧈 چربی اشباع | 8.49 g | %42 |
🥦 فیبر | 0.45 g | %2 |
🧂 سدیم | 48.72 mg | %2 |
* نیاز روزانه بر اساس رژیم 2000 کالری در روز |