رنگ رنگی

بیکد زیتی (Baked ziti) یا پاستا گوشت

بیکد زیتی (Baked ziti) یا پاستا گوشت

بیکد زیتی (Baked ziti) یا پاستا گوشت یک غذای خوشمزه، معروف و پرطرفدار ایتالیایی و آمریکایی است که با پاستای زیتی و یا پاستا‌های فرم‌دار، سس و پنیر تهیه می‌شود. بیکد زیتی یک غذای کامل و مغذی است که می‌تواند به عنوان یک وعده غذایی ناهار، شام و یا حتی میان وعده سرو شود. این غذا به دلیل داشتن پاستا، سس و پنیر، منبع خوبی از کربوهیدرات، پروتئین، چربی، ویتامین و مواد معدنی است. سس بیکد زیتی می‌تواند به صورت ساده با گوجه فرنگی، رب گوجه فرنگی، ادویه جات و سبزیجات معطر تهیه شود و یا اینکه شامل گوشت چرخ‌کرده، سوسیس و یا سایر مواد دلخواه باشد. پنیر مورد استفاده در این غذا نیز می‌تواند به دلخواه از انواع مختلف پنیر مانند موزارلا، پارمزان، ریکوتا و یا گودا باشد. شبیه ترین شکل پاستا زیتی، پنه ریگاته است و در صورت نبود، امکان جایگزینی هر پاستای دیگری وجود دارد. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه بیکد زیتی به روش رستوران‌های ایتالیا در ادامه با سایت اموزشی رنگ‌رنگی همراه باشید.

بیکد-زیتی-(Baked-ziti)-یا-پاستا-گوشت

طرز تهیه بیکد زیتی به روش رستوران‌های ایتالیا

تهیه شده توسط
  • مناسب برای 4 نفر
  • زمان آماده سازی 30 دقیقه
  • زمان پخت 40 دقیقه
  • میزان کالری 400 کالری

مواد لازم پاستا گوشت یا بیکد زیتی

  • پاستا زیتی (یا پنه) 500 گرم
  • گوشت چرخ کرده 200 گرم
  • پیاز 1 عدد متوسط
  • گوجه فرنگی 3 عدد متوسط
  • رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذا خوری
  • سس کچاپ 1 قاشق غذا خوری
  • پنیر پیتزا 150 گرم
  • خامه 100 گرم
  • پودر سیر 1 قاشق چای خوری
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
  • ریحان پودر شده 1 تا 2 قاشق غذا خوری سر خالی
  • پنیر پارمسان 50 تا 80 گرم (اختیاری)

طرز تهیه بیکد زیتی یا پاستا گوشت

1

برای تهیه پاستا گوشت خوشمزه با گوشت چرخ کرده و سس کچاپ، ابتدا پیاز را بشورید و پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید، سپس با کمی روغن و پودر سیر تفت دهید تا پیاز به خوبی سبک و شیشه‌ای شود.

تفت دادن گوشت

2

گوشت چرخ کرده را به تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ گوشت به طور کامل تغییر کند. پس از این که رنگ گوشت تغییر کرد، گوجه‌فرنگی‌ها را پوره و یا رنده کنید و به‌همراه نصف فنجان آب به تابه اضافه کنید و صبر کنید تا گوشت کاملا بپزد. پس از اینکه گوشت و پوره گوجه با هم پخت و آب درون تابه به طور کامل گرفته شد، رب گوجه‌فرنگی، سس کچاپ، فلفل سیاه، کمی نمک و ریحان پودر شده را اضافه کنید و به خوبی هم بزنید. در ماهی تابه را بگذارید و حرارت را کم کنید و اجازه دهید مخلوط گوشت روی حرارت کم بماند تا جا بیفتد.

پختن پاستا در آب جوش

3

در این فاصله یک قابلمه متوسط برروی حرارت زیاد قرار دهید و حدود 4 لیتر آب درون آن بریزید و اجازه دهید تا آب کاملا جوش آید. پس از این که آب جوش آمد، 4 قاشق غذاخوری نمک و یک قاشق غذاخوری روغن به آب اضافه کنید. سپس پاستا را داخل آب جوش بریزید تا بپزد. زمان لازم برای پختن پاستا برروی بسته آن نوشته شده که معمولا بین 10 تا 12 دقیقه است. هر چند دقیقه یکی از پاستاها را از آب خارج کنید و از وسط به دو قسمت نصف کنید تا میزان خامی آن را مشاهده کنید. پاستا باید در حدی پخته شود که وسط آن کمی خام باشد. وقتی که پاستا پخت، آن را درون آب کش بریزید و اجازه دهید آب آن خارج شود.

مخلوط کردن مواد

4

یک ظرف پیرکس و یا قالبی که می‌خواهید پاستا را درون آن بپذید را خوب چرب کنید. پاستا را داخل ظرف بریزید. خامه را به آن اضافه کنید و مخلوط کنید. سپس پنیر پیتزا و کمی پنیر پارمسان اضافه کنید و دوباره مخلوط کنید. سپس سس گوشت را به پاستا اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا کاملا مخلوط و یک دست شود.

پختن در فر

5

روی ظرف را با فویل بپوشانید و به مدت 35 تا 40 دقیقه در فر با دمای 180 درجه قرار دهید تا پخته شود. در پایان می‌توانید روی آن را با پنیر پارمسان، ریحان و سس کچاپ و سس خردل تزئین کنید.

نکته‌های بیکد زیتی (Baked ziti) یا پاستا گوشت

بیکد زیتی به صورت لایه ای هم تهیه می‌شود. اگر میخواهید بیکد زیتی را لایه ای تهیه کنید، خامه و پنیر پیتزا را با پاستاها مخلوط کنید سپس یک لایه پاستا و یک لایه سس گوشت بریزید و در لایه آخر پنیر پیتزا بریزید.
قبل از سرو، بیکد زیتی را به مدت 5 تا 10 دقیقه در دمای اتاق قرار دهید تا کمی سفت شود.
اگر از طرفداران پنیر پیتزا هستید، می‌توانید قبل از کشید فویل روی مواد پنیر پیتزا و پارمسان بریزید.
سس گوشت را به اندازه کافی رقیق بپزید تا از خشکی بیکد زیتی جلوگیری کنید. البته دقت کنید که بیش از حد آبکی بودن سس موجب خمیر شدن پاستا می‌شود.
اگر دوست دارید سس تندتر باشد، می‌توانید فلفل قرمز یا فلفل پاپریکا به سس اضافه کنید.
پاستا را طبق دستورالعمل روی بسته بپزید. مراقب باشید که پاستا را بیش از حد نپزید، زیرا بعد از پخت در فر نیز نرم‌تر می‌شود ممکن است خمیر شود.
پاستای زیتی شکل ایده‌آلی این غذا است، اما در صورت در دسترس نبودن می‌توانید از سایر پاستاهای لوله‌ای مانند پنه نیز استفاده کنید.
برای خوش طعم شدن، از گوجه فرنگی‌های تازه و باکیفیت برای تهیه سس استفاده کنید. گوجه فرنگی‌های کنسرو شده نیز می‌توانند جایگزین مناسبی باشند.
اگر تمایلی ندارد از گوشت چرخ‌کرده استفاده کنید، می‌توانید از مرغ، بوقلمون، سوسیس و یا سایر مواد دلخواه خود استفاده کنید.
پنیر موزارلا، پارمزان و ریکوتا از پنیرهای رایج برای بیکد زیتی هستند.
می‌توانید از سایر سبزیجات معطر مانند آویشن، فلفل دلمه ای و پیازچه برای طعم دادن به سس استفاده کنید.
لطفا به این مطلب امتیازی دهید و نظر خود را بگویید:
شما اولین نفری هستید که نظر خود را می نویسید.