چوب شور
چوب شور، یک خوراکی ترد و خوشمزه، از تنقلات محبوب در سراسر جهان است. ریشه چوب شور ترد و لذیذ به دوران باستان و مصر باستان باز میگردد. مصریان باستان از خمیری شبیه به نان که با نمک و ادویه طعمدار شده بود، چوب شور ساده تهیه میکردند و در کنار غذا میل میکردند. با گذر زمان، آوازه چوب شور به نقاط مختلف دنیا راه یافت و در هر منطقه با ذائقه و فرهنگ مردم محلی آن منطقه تطبیق داده شد.
چوب شور در انواع مختلف با طعمها و شکلهای گوناگون در سراسر جهان تهیه میشود. طعم شور و ترد چوب شور، آن را به یک میان وعده یا پیشغذای ایدهآل تبدیل کرده است. علاوه بر این، چوب شور ساده به طور معمول کالری و چربی کمی دارد و میتواند به عنوان یک خوراکی سالم و کمضرر در نظر گرفته شود.
چوب شور ترد و جذاب در بین کودکان و بزرگسالان به یک اندازه محبوب است. چوب شور را میتوان به تنهایی یا همراه با سسهای مختلف مانند سس گوجه فرنگی، سس پنیر یا سس مایونز میل کرد. تهیه چوب شور ساده در خانه کار بسیار راحتی است و به مواد اولیه و تجهیزات زیادی نیاز ندارد. در ادامه برای مشاهده آموزش طرز تهیه چوب شور ساده خانگی با سایت رنگرنگی همراه باشید.
طرز تهیه چوب شور ترد و خوشمزه خانگی
تهیه شده توسط رها- مناسب برای 4 نفر
- زمان آماده سازی 30 دقیقه
- زمان پخت 30 دقیقه
- میزان کالری 200 کالری
مواد لازم چوب شور
- آرد 2 لیوان
- شیر 1 لیوان
- سفیده تخم مرغ 2 عدد
- بیکینگ پودر 1 قاشق چای خوری
- روغن نصف لیوان
- کنجد بو داده نصف لیوان
- نمک 2 قاشق چای خوری
- سرکه سفید 1 قاشق غذا خوری
دستور پخت چوب شور ساده و خوشمزه
برای تهیه چوب شور ترد و خوشمزه خانگی در فر, ابتدا فر را با دمای ۱۷۰ درجه روشن کنید تا گرم شود.
مخلوط مواد چوب شور
شیر را داخل کاسهای بریزید و روغن را به آن اضافه کنید. سپس نمک و بیکینگ پودر را بههمراه سرکه سفید بیافزایید و همگی مواد را با همزن دستی کاملا مخلوط کنید.
اضافه کردن آرد به مواد چوب شور
آرد را کمکم به سایر مواد اضافه کنید و با قاشق مواد را مخلوط کنید تا جایی که دیگر خمیر در حال سفت شدن است. در ادامه دستتان را با کمی روغن مایع چرب کنید و آرد را همچنان اضافه کنید.
ورز دادن خمیر
با کمک دست خمیر را ورز دهید این کار را آن قدر ادامه دهید تا به یک خمیر نرم تبدیل شود. خمیر نباید به دست بچسبد. اگر این اتفاق افتاد مقداری آرد اضافه کنید.
کاتر زدن و شکل دادن خمیر چوب شور
روی صفحه کار کمی آرد بریزید و خمیر را روی آن قرار دهید. سپس به اندازه یک گردو از خمیر بردارید و با دست به صورت لولهای باریک در اندازههای 10 الی 15 سانتیمتر فرم دهید.
پخت چوب شور در فر
سینی فر را خارج کنید و روی آن کاغذ روغنی قرار دهید. سپس رشتههای چوب شور را روی کاغذ روغنی پهن شده داخل سینی فر با فاصله یکدیگر قرار دهید.
رومال چوب شور
داخل کاسهای یک سفیده تخم مرغ بریزید و قلم مو مخصوص آشپزی را به سفیده تخم مرغ آغشته کنید. سپس همه چوب شورها را رومال کنید و به دلخواه کنجد بریزید.
سینی فر را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه داخل فر قرار دهید تا چوب شورها طلایی و پخته شوند. سپس سینی را از فر خارج کنید و اجازه دهید تا کمی خنک شود.
پخت چوب شور بدون فر
برای پخت چوب شورها داخل تابه، ابتدا خمیرها را به همان روش مرحله قبل فرم دهید. سپس داخل ظرفی قرار دهید و همانند مرحله قبل رومال کنید.
داخل تابهای مقداری روغن بریزید و با حرارت ملایم اجازه دهید تا روغن گرم شود. سپس چوب شورها را داخل تابه بچینید و درب تابه را بگذارید تا آن ها سرخ و طلایی شوند.
چوب شورها را برگردانید و اجازه دهید تا به مدت 3 الی 4 دقیقه طرف دیگر آنها نیز پخته شود.