رنگ رنگی

لبو بازاری

لبو بازاری

  • نوشته رها
  • به روز شده در
  • در دسر

لبو با آن رنگ زیبای قرمز و طعم شیرین و ملایمش، از دیرباز جایگاه ویژه‌ای در فرهنگ غذایی ما داشته و به خصوص در شب یلدا به عنوان یکی از نمادهای این جشن باستانی شناخته می‌شود.

لبو، یکی از خوراکی‌های بسیار پرطرفدار و خوشمزه ایرانی و از خاطره انگیزترین خوراکی‌ها برای نسل‌های قدیمی و جدید می‌باشد که در فصل زمستان پخته می‌شود.

برای بسیاری از افراد سوال است که تفاوت بین لبو و چغندر چیست! حتی برخی افراد چغندر قرمز و لبو قرمز را متفاوت می‌دانند، اما در واقع لبو همان چغندر قرمز پخته شده است.

فوت و فن پخت لبو

پخت لبو شاید ساده به نظر برسد اما چند نکته ریز وجود دارد که می‌تواند طعم و رنگ لبوی شما را فوق العاده کند.

یکی از نکات کلیدی در پخت لبوی شیرین و خوشمزه, انتخاب چغندر قرمز تازه، سفت، بدون لکه و با اندازه‌های یکسان است.

رازهایی برای قرمز ماندن لبو هنگام پخت

یکی از دلایل محبوبیت لبو، رنگ قرمز و جذاب آن است. اما گاهی اوقات، هنگام پخت، رنگ لبو کمرنگ می‌شود و زیبایی خود را از دست می‌دهد.

برای حفظ رنگ قرمز و درخشان لبو تا حد امکان، چغندر را با پوست بپزید. پوست چغندر در هنگام پخت به حفظ رنگ لبو کمک می‌کند.

اضافه کردن چند قاشق غذاخوری سرکه سیب به آب درحال پخت، رنگ قرمز لبو را تثبیت می‌کند. افزودن شکر یا نبات به آب لبوی درحال پخت، علاوه بر شیرینی بیشتر، باعث درخشندگی بیشتر رنگ لبو هم می‌شود.

لبو چگونه سرو می‌شود

لبو را می‌توانید به روش‌های مختلفی سرو کنید. مغز گردو، هل و یا سایر طعم‌دهنده‌ها را ترکیب کنید و بر روی لبوی پخته شده بریزید و به عنوان یک دسر خوشمزه سرو کنید. همچنین می‌توانید از آب لبو برای تهیه انواع نوشیدنی‌ها و دسرهای دیگر استفاده کنید.

در ادامه برای مشاهده مرحله به مرحله طرز پخت لبو بازاری با سایت رنگ رنگی همراه باشید.

لبو-بازاری

طرز پخت لبو مجلسی

تهیه شده توسط
  • مناسب برای 4 نفر
  • زمان آماده سازی 10 دقیقه
  • زمان پخت 90 دقیقه
  • میزان کالری 220 کالری

مواد لازم

  • چغندر قرمز 2 عدد بزرگ
  • سرکه سفید 2 تا 3 قاشق غذا خوری
  • آب به میزان لازم
  • شکر یا نبات به میزان لازم (اختیاری)
1

چغندرها را به خوبی بشویید و با برس حسابی تمیز کنید. نیازی نیست پوست آن‌ها را بگیرید.

قبل از پخت لبوها نباید آن‌‌ها را برش بزنید. برش زدن لبو یا جدا کردن قسمت سر و ته چغند قرمز باعث می‌شود که اکثر ویتامین‌های وجود در لبو خارج شوند.
2

چغندرها را داخل یک قابلمه مناسب بریزید، سپس به اندازه‌ای آب اضافه کنید که دو بند انگشت روی سطح چغندرها را بپوشاند.

3

سرکه سفید را به آب اضافه کنید. سرکه باعث می‌شود رنگ لبوها بهتر حفظ شود و طعم آن‌ها دلچسب‌تر شود.

4

قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و اجازه دهید آب به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کرده و اجازه دهید لبوها به مدت 1 تا 2 ساعت با حرارت ملایم بپزند. می‌توانید با کمک یک چنگال مطمئن شوید لبوها به خوبی پخته اند. اگر چنگال به راحتی در لبو فرو رفت، یعنی لبوها پخته شده‌اند.

5

پس از اینکه چغندرها به خوبی پختند و کاملا نرم شدند، آن‌ها را از قابلمه خارج کنید و سر و ته‌شان را با چاقو بگیرید، سپس به آرامی پوست روی چغندرها را با چاقو جدا کنید و آن‌ها را به شکل دلخواه برش دهید.

6

اگر می‌خواهید لبوی شما شیرین‌تر باشد، می‌توانید در این مرحله به آب باقی مانده شکر یا نبات اضافه کنید و مجدداً حدود 5 دقیقه روی حرارت کم قرار دهید تا شکر حل شود.

7

سپس تکه‌های لبوی خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا آب لبو غلیظ شود.

8

پس از گذشت 15 دقیقه درب قابلمه را بردارید, پس از اینکه آب لبو غلیظ و رنگ لبوها کمی تیره شد لبوهای خوشمزه شما آماده سرو است. لبوی آماده شده را در ظرف سرو قرار دهید و با مغز گردو، پسته یا دارچین تزیین کنید.

نکته‌های لبو بازاری

در صورتی که بخواهید لبو را با نبات درست کنید، کافیست شکر را از لیست مواد لازم حذف کنید و به جای آن از یک تکه نبات استفاده کنید. بهتر است ابتدا کمی نبات اضافه کنید، سپس در صورتی که شیرینی آب لبو کم بود مجدد مقدار بیشتری نبات اضافه کنید.
اگر می‌خواهید لبوهای مدل‌دار، طرح‌دار یا فانتزی داشته باشید, لبوهای پخته شده را اسلایسی کنید و با قالب‌های طرح‌دار موجود در بازار و یا هر نوع قالب شیرینی پزی دیگری کاتر بزنید.
لطفا به این مطلب امتیازی دهید و نظر خود را بگویید:
شما اولین نفری هستید که نظر خود را می نویسید.