ترشی آلبالو
- نوشته رها
- به روز شده در
- در انواع ترشی
ترشی آلبالو یکی از ترشیهای محبوب و پرطرفدار ایرانی است که به خاطر طعم ترش و ملس و رنگ زیبای خود، در کنار غذاهای مختلف سرو میشود. این ترشی به روشهای مختلفی تهیه میشود، اما مواد اصلی آن آلبالو، سرکه، شکر و نمک هستند. ترشی آلبالو از جمله ترشیهای اصیل ایرانی است و قدمت زیادی در آشپزی ایرانی دارد. ترشی آلبالو ترشی معمولا در تمام نقاط ایران تهیه و مصرف میشود.
آلبالو به طور طبیعی طعمی ترش دارد، این طعم ترش، اشتها را تحریک میکند و به هضم غذا کمک میکند. ترشی آلبالو را میتوان به عنوان چاشنی در کنار انواع غذاهای ایرانی مانند آبگوشت، چلوکباب، خورشت قورمهسبزی، کتلت و... سرو کرد. همچنین میتوان از آن در تهیه سالاد و سس نیز استفاده کرد.
سرکه مناسب برای ترشی آلبالو
بهترین نوع سرکه برای تهیه ترشی آلبالو، سرکه سفید یا سرکه قرمز انگور است. این نوع سرکهها طعم ملایمی دارند و رنگ ترشی را نیز تغییر نمیدهند. با این حال که میتوانید از سرکههای کهنه و باقی مانده سرکه باقی ترشیها استفاده کنید اما اگر به دنبال تهیه یک ترشی آلبالو مجلسی هستید و طعم و رنگ ترشی آلبالو برایتان مهم است، بهترین نوع سرکه سرکه سفید است.
تهیه ترشی آلبالو با طعم ملس
تهیه ترشی آلبالو با سرکه سفید خالص ترشی زیادی دارد. به همین دلیل بعضی افراد ترجیح میدهند که کمی از ترشی آن را کم کنند. برای متعادلتر کردن طعم ترشی چند روش وجود دارد. میتوانید یک لیوان آب به مخلوط سرکه، شکر و نمک اضافه کنید تا میزان سرکه و ترشی آن را کاهش دهید.
اگر طعم ملس را در ترشی آلبالو میپسندید میتوانید میزان شکر آن را زیادتر کنید. اضافه کردن میزان شکر تا 5 قاشق غذاخوری طعم سرکه را خنثی میکند و ترشی آلبالو ملس و کم ترشیتری تولید میکند.
تهیه ترشی آلبالو با نبات
در تهیه ترشی آلبالو مجلسی میتوانید به جای شکر از نبات استفاده کنید. اما در این روش حتما باید نبات را با سرکه بجوشانید تا نبات کاملا در سرکه حل شود. نبات را با شکر جایگزین کنید و درون سرکه به همراه نمک بریزید و به مدت 10 دقیقه بجوشانید تا نبات و نمک کاملا در سرکه حل شود. پس از آن اجازه دهید تا سرکه کاملا خنک شود.
تهیه ترشی آلبالو خوشرنگ و خوش مزه فوت و فن های زیادی دارد که ما در این آموزش سعی کردیم تا به سادهترین و سریعترین روش ممکن همه این فوت و فن ها را به شما آموزش دهیم. در ادامه با آموزش طرز تهیه ترشی آلبالو خوشرنگ و خوشمزه خانگی به همراه فوت و فن مجلسی شدن آن با سایت رنگ رنگی همراه باشید.
طرز تهیه ترشی آلبالو خوشرنگ و خوشمزه خانگی به همراه فوت و فن مجلسی شدن
تهیه شده توسط رها- مناسب برای 8 نفر
- زمان آماده سازی 10 دقیقه
- زمان پخت 5 دقیقه
- میزان کالری 25 کالری
مواد لازم ترشی آلبالو
- آلبالو 1 کیلوگرم
- سرکه سفید یا سرکه قرمز 4 لیوان
- شکر 2 قاشق غذا خوری
- نمک 1 قاشق غذا خوری
برای تهیه ترشی آلبالو خوشرنگ و خوشمزه خانگی ابتدا دم آلبالوها را بچینید و سپس آنها را به خوبی بشورید. پس از شست و شو، آلبالوها را درون سبد بریزید و اجازه دهید تا کاملا خشک شوند. هر نیم ساعت یک بار آلبالوها را زیر و رو کنید تا به خوبی همه آب آنها خشک شود.
جوشاندن سرکه
در مدتی که آلبالوها خشک میشوند، سرکه، نمک و شکر را درون قابلمهای مخلوط کنید و برروی حرارت قرار دهید تا 5 دقیقه قل بزند و شکر و نمک کاملا در سرکه حل شود. سپس قابلمه را را کنار بگذارید و آن اجازه دهید تا سرکه کاملا خنک شود.
زمانی که آلبالوها کاملا خشک شد، آلبالوها را درون شیشهای مناسب بریزید و و کمی شیشه را تکان دهید و روی سطحی بکوبید تا فضا خالی بین آلبالوها پر شود.
در این مرحله مخلوط سرکه، نمک و شکر که کاملا خنک شده را به آرامی درون شیشه بریزید تا همه فضای خالی را پر کند. سرکه باید به اندازه یک بند انگشت از آلبالوها بالاتر باشد.
درب شیشه را محکم ببندید و به مدت دو هفته در دمای خنک و دور از نور خورشید قرار دهید. بعد از دو هفته، ترشی آلبالو آماده است و میتوانید از آن لذت ببرید.