رنگ رنگی

یخنی پلو یا پلو کشمیری

یخنی پلو یا پلو کشمیری

یخنی پلو از غذاهای خوشمزه و بسیار پرطرفدار کشور افغانستان است که با دستورهای متنوعی تهیه می‌شود. نام دیگر یخنی پلوی خوشمزه پلو کشمیری می‌باشد و شباهت زیادی به دمپختک دارد. در دستور اصلی یخنی پلو از گوشت قرمز استفاده می‌شود، اما اگر به هر دلیلی مایل نیستید از گوشت قرمز استفاده کنید، یخنی پلوی خوشمزه را با گوشت مرغ یا بلدرچین درست کنید. پلو کشمیری را برای مجالس و مهمانی‌ها می‌توانید به صورت تک نفره مانند ته چین نیز درست کنید، در ادامه برای مشاهده آموزش یخنی پلو کشمیری با سایت رنگ رنگی همراه باشید.

یخنی-پلو-یا-پلو-کشمیری

طرز تهیه یخنی پلو خوشمزه افغانستانی

تهیه شده توسط
  • مناسب برای 6 نفر
  • زمان آماده سازی 45 دقیقه
  • زمان پخت 60 دقیقه
  • میزان کالری 250 کالری

مواد لازم یخنی پلو کشمیری

  • برنج 3 پیمانه
  • ماست دو سوم پیمانه
  • پیاز 3 عدد
  • سیر پوره شده 2 تا 4 حبه
  • چوب دارچین 1 تکه
  • هل 2 تا 3 عدد
  • زیره 1 قاشق چای خوری
  • فلفل سبز 2 عدد

مواد لازم پخت گوشت

  • گوشت گوسفندی یا گوشت گوساله 500 گرم
  • پیاز 1 عدد بزرگ
  • سیر 3 تا 4 حبه
  • هویج 1 عدد
  • نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه یخنی پلو خوشمزه افغانستانی

1

برای تهیه یخنی پلو ابتدا گوشت را آماده پخت کنید و اجازه دهید چند ساعت به خوبی بپزد. برای تهیه مواد گوشتی یخنی پلو بهتر است از گوشت چربی دار استفاده کنید تا لذیذ تر شود.

پخت گوشت

2

گوشت را داخل قابلمه‌ای قرار دهید و روی حرارت ملایم بگذارید و کمی تفت دهید تا چربی گوشت آب شود, سپس پیاز, سیرها و هویج را نگینی خرد کنید, و به قابلمه اضافه کنید و کمی نمک و فلفل نیز روی مواد بریزید و آن‌ها را تفت دهید.

3

پس از اینکه مواد کمی تفت خورد به اندازه‌ای آب اضافه کنید که تا یک بند انگشت روی سطح گوشت را بپوشاند و درب آن را بگذارید و صبر کنید تا گوشت به خوبی بپزد.

صاف کردن آب گوشت پخته

4

گوشت را با مواد داخل آن اعم از هویج،سیر و پیاز از صافی رد کنید و گوشت‌ها و هویج‌های پخته را در بشقابی جدا بگذارید, سپس مخلوط سیر و پیاز را له کنید و به آب آبگوشت اضافه کنید و کنار بگذارید.

آماده کردن مواد پلو

5

3 عدد پیاز را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید, سپس در یک قابلمه مناسب 2 قاشق روغن حیوانی بریزید و پیازها را تفت دهید تا سبک شوند و اجازه دهید تا طلایی و سرخ شوند.

تفت دادن گوشت پخته با پیاز

6

گوشت‌های پخته شده را به قابلمه اضافه کنید و 5 دقیقه تفت دهید.

اضافه کردن سیر و ادویه‌های عطری

7

سیر را پوست بگیرید و رنده کنید تا به اندازه 1 قاشق چایخوری پوره سیر داشته باشید, سپس پوره سیر را به‌همراه چوب دارچین، فلفل سبز و در صورت تمایل زیره و هل به مواد بی‌افزایید و تفت دهید تا عطر دارچین و هل بلند شود.

اضافه کردن آب گوشت

8

هویج‌های پخته شده را همراه با ماست به مواد اضافه کنید و همگی مواد را خوب زیر و رو کنید و 5 دقیقه به صورت متداوم تفت دهید. سپس آبگوشت و مخلوط سیر و پیاز را روی مواد بریزید و حرارت را ملایم کنید تا به جوش بیاید.

9

برنج را بشویید و آب آن را بیرون بریزید, سپس برنج را بدون آب به مواد اضافه کنید. منتظر بمانید تا آب گوشت تبخیر شود و برنج کمی نرم شود سپس درب قابلمه را با دمکنی بپوشانید و روی قابلمه با حرارت زیاد قرار دهید.

برای پخت برنج با مواد گوشتی اگر آب آبگوشت کافی نبود برای جوشیدن برنج می‌توانید کمی آب جوش به مواد اضافه کنید.
10

پس از اینکه بخار در قابلمه پیچید شعله را کم کنید و صبر کنید تا یخنی پلو به طور کامل پخته شود و برنج به خوبی دم بکشد. سپس یخنی پلو را داخل ظرف سرو بکشید و مخلفات گوشت را روی آن بچینید.

لطفا به این مطلب امتیازی دهید و نظر خود را بگویید:
شما اولین نفری هستید که نظر خود را می نویسید.