نان شیرمال ترکیه ای
نان شیرمال ترکیه ای از دسته نانهای حجیم پرطرفدار است که درست کردن آن در خانه بسیار ساده و سریع است. در این نان شیرمال که گاهی به آن نان شیرمال باقلوایی هم میگویند از شیر و شکر استفاده میشود که طعم شیرینی به آن میدهد و میتوان آن را با انواع مغزها تزیین کرد. این نان را میتوان به تنهایی یا بههمراه پنیر به عنوان عصرانه یا صبحانه سرو نمود. برای آموزش طرز تهیه نان شیرمال ترکیه ای با سایت رنگ رنگی همراه باشید.
طرز تهیه نان شیرمال ترکیه ای خوشمزه و مخصوص
تهیه شده توسط اشکان- مناسب برای 4 نفر
- زمان آماده سازی 40 دقیقه
- زمان پخت 20 دقیقه
- میزان کالری 180 کالری
مواد لازم نان شیرمال ترکیهای
- آرد 500 گرم
- آب 210 گرم
- شیر 20 گرم
- گلاب 30 گرم
- کره 30 گرم
- خمیر مایه 1 قاشق غذا خوری سر خالی
- شکر یک پنجم لیوان
- نمک نصف قاشق چای خوری سر خالی
- پودر هل نوک قاشق چای خوری
- رعفران دم کرده یک چهارم استکان
- وانیل شکری 1 قاشق مرباخوری
مواد روی شیرمال
- خامه 1 قاشق غذا خوری
- شیر 3 قاشق غذا خوری
طرز تهیه نان شیرمال ترکیه ای
برای تهیه نان شیرمال باقلوایی،خمیر مایه، آب ولرم و مقداری شکر را درون یک کاسه بریزید و حدود 10 دقیقه زمان دهید تا خمیر مایه عمل بیآید. فراموش نکنید که کره را نیم ساعت قبل از یخچال خارج کنید تا نرم شود.
مخلوط کرد مواد
در یک کاسه دیگر، شیر، گلاب و بقیه شکر، نمک و هل را درون آن بریزید. پس از آن زعفران و وانیل را اضافه کرده و مخلوط کنید. حالا خمیر مایه را هم اضافه کنید.
آماده سازی خمیر
در این مرحله آرد را کمکم به مواد اضافه کنید تا یک خمیر منسجم و یکدست بدست آید. سپس آن را 5 دقیقه ورز دهید. کره را اضافه کرده و دوباره ورز دهید تا کره به خورد خمیر برود. حدود 10 دقیقه دیگر خمیر را ورز دهید. سپس خمیر را برای 10 دقیقه بگذارید کنار تا استراحت کند.
شکل داد خمیر
پس از استراحت 10 دقیقه ای خمیر، آن را به 8 قسمت تقسیم کنید و هر قسمت را به صورت یک استوانه باریک و دراز در بیآورید. استوانه را به دو قسمت تقسیم کرده و دو نوار را به هم بپیچانید. سپس به صورت دایره روی هم قرار دهید. کف سینی فر را کاغذ روغنی قرار دهید. نانها را بعد از پیچاندن روی آن قرار داده و روی خمیرها را با یک پلاستیک بپوشانید و حدود 50 دقیقه استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود.
آماده سازی مواد روز شیرمال
حالا در یک کاسه، شیر و خامه را به خوبی مخلوط کرده، سپس با قلموی تمیز روی شیرمال ها بمالید.
پختن شیرمال
فر را با دمای 200 درجه سانیت گراد روشن کنید و اجازه دهید تا 15 دقیقه گرم شود. سینی فر را داخل ،آن قرار دهید. حدود 20 دقیقه زمان لازم است تا نانها رنگ بگیرد و طلایی شود. پس از پختن، شیرمال ها را از فر خارج کنید و روی آن را با یک پارچه تمیز بپوشانید تا نرم بماند. وقتی از دما افتاد به آرامی از سینی فر جدا کرده و در ظرف مورد نظر سرو کنید.